DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Button élvezi az idei sikereket

Jenson Button tavaly visszavonult a Formula-1-ből, idén pedig ismét a sikerek útjára lépett. A japán Super GT bajnoki címét követően a WEC-ben is dobogóra állhatott a 2009-es világbajnok.

Fernando Alonsóhoz hasonlóan Jenson Button is azok közé tartozik, akinek utolsó évei nem sikerültek túlságosan jóra a száguldó cirkuszban, ennek oka pedig szintén a versenyképtelen McLarenben keresendő. 2009 bajnoka tavaly is már csak egyszer, beugróként állt rajthoz, majd végképp elhagyta a sorozatot.

Idén hosszú évek után ismét megízlelhette a siker ízét, a japán Super GT szériában első helyen végzett (Naoki Yamamotóval párban), míg az SMP Racing színeiben Vitalij Petrovval és Mihail Aljosinnal a Toyoták mögött a harmadik helyen végzett Sanghajban.

Button és társai a WEC sanghaji dobogójára is felfértek


Remek heteket él meg a népszerű brit pilóta. „Kiváló néhány hét áll mögöttem. Nemrég elvittük a pálmát a Super GT bajnokságban, egy héttel később pedig dobogós helyet szereztünk a WEC-ben. Ebben az évben újra élvezem a versenyzést. Előtte szezonokon keresztül csak nehézségek adódtak az F1-ben, majd kicsit kifújtam magam, idén visszatértem a versenyzéshez és jól is teljesítek. Élvezem és boldog is vagyok ennek köszönhetően” – nyilatkozta Jenson Button a Motorsport.com szakoldalon.

„Évek óta nem igazán élveztem már a viadalokat, de most ismét így történik. Hogyan győztük le a Rebelliont? Szerintem jobb hőmérsékleten tudtuk tartani az abroncsokat, mint ők. Igaz, kicsit túl is hevítettük időnként. Kicsit gyorsabban mentek az üzemanyagtöltéseink is, Fujiban még öt másodpercet veszítettünk minden kiállásnál, most már csak kettőt (a Rebellionnal szemben).”

„Még a felfüggesztésünkön kell némileg javítanunk, azon a területen még hátrányt szenvedünk. Összességében az az autó aerodinamikailag nagyon nagyon erős. A jövő évben Le Mans-ban is versenyképesek lehetünk, ha megbízhatóak leszünk. Egyelőre úgy fest, abban is javulgatunk” – tekintett előre Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: