DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Porsche 1-2, tarolt a Ford az időmérőn

A csütörtöki esti zuhé alapjaiban meghatározta a Le Mans-i 24 órás kvalifikációját: a Porsche és a Toyota remekelt, míg a GT-k közt szabálymódosítás is felmerült két gyártó hatalmas fölénye okán.

A Porsche gyári csapata ismét kisajátította az első sort a Le Mans-i 24 órás időmérő edzésén, akárcsak egy esztendővel korábban – csütörtökön már nem volt nehéz dolguk, hiszen az időjárási viszontagságok miatt nem lehetett érdemi munkát végezni, sőt a piros zászló is többször előkerült a csütörtöki kvalifikációkon. A Toyota némi meglepetésre a második sort szerezte meg, az Audik pedig csak az 5-6. helyről rajtolhatnak, miután a szerdai első időmérő edzés egy részét kihagyni kényszerültek.

Az LMP2-ben a G-Drive Orecája szerezte meg a rajtelsőséget Rene Rastnak köszönhetően a két Alpine előtt, míg a negyedik helyre a Manor ért oda Robert Merhinek köszönhetően, aki a legjobbnak bizonyult vizes pályán.

A GTE Próban a visszatérő Ford szerezte meg az első két helyet, sőt, a négyes győzelembe is csak a Bruni vezette #51-es Ferrari tudott belerondítani, remekül sikerült tehát a kvalifikáció a régi-új gyári csapat számára. Az első hét helyre csak Fordok és Ferrarik értek oda, így még az is felmerült, hogy az esemény közben változtatnak a teljesítmény-kiegyensúlyozó szabályozásokon.

Az amatőrök közt szintén egy Ferrari zárta az élen az időmérő edzést, méghozzá Rob Bell a Clearwater Racing 458 Italiájával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: