DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Loeb a jövő évi visszatérését fontolgatja

Sebastien Loeböt újra éhessé tette a sikerre a múlt hétvégi, Katalán Ralin aratott elképesztő győzelme. Egyre vonzóbbnak tartja a lehetőséget, hogy 2019-ben is visszatérjen a WRC-be.

Sosem vitatta senki a francia versenyző vezetési tudását, elég csak arra gondolni, hogy a WRC kilencszeres bajnokát köszönthetjük benne. Évekig a WTCC mezőnyében ért el sikereket, bár kimagasló eredményei nem születtek, leginkább márkatársa, José Maria Lopez kiemelkedő teljesítménye miatt.

Az idei évben ismét szerencsét próbált a rali világbajnokságban, három verseny erejéig tért vissza az (idén nem túl acélos) Citroen színeiben és mindenki hatalmas megdöbbenésére a Katalán Ralit megnyerte. Bár korábban nem tűnt valószínűnek, hogy a háromfutamos kalandnak lesz folytatása (főleg akkor, amikor a Citroen leszerződtette a jelenleg még a Fordnál versenyző Sebastien Ogier-t), mégis könnyen így történhet.

Könnyen lehet, hogy jövőre is viszontlátjuk Loeböt a WRC-ben


Igaz, Loeb most sem teljes szezonra tervez. Időközben a Peugeot úgy döntött, kiszáll a WRX-ből, így a francia nem tudja, mihez is kezd jövőre. A negyvennégy éves veterán pilóta viszont újra érzi, a rali világában van igazán otthon, meg is hozta a kedvét ahhoz, hogy jövőre is legalább néhány versenyen részt vegyen a WRC-ben.

„Csodás érzés volt újra harcolni és győzni, ez pedig újra meghozta a vágyamat ahhoz, hogy jövőre is visszatérjek. Itt érzem igazán jól magam, a ralizás az igazi szakágam. Ugyanakkor azt is tudom, miért vonultam vissza. Ez hatalmas időt és odafigyelést igényel. Hogy teljes évadra térek-e vissza? Nem, nem ezt szeretném. Visszatérek-e néhány versenyre? Talán, de azért ez ennél komplikáltabb” – vázolta fel elképzeléseit Sebastien Loeb.

„A Peugeot elhatározása a WRX-szel kapcsolatban meglepetésként hatott, nem tudtam, hogy ez történik. Két héttel ezelőtt biztos voltam abban, hogy 2019-ben a ralikrosszban teljesítek egy teljes szezont, most viszont fogalmam sincs, mihez kezdek jövőre” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: