DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Sainznak teljesült élete álma

Az utóbbi hetekben többször is címlapra került a Sainz család. Először idősebb Carlos Sainz megnyerte a Dakar Ralit, alig egy héttel később pedig fia vett részt a Monte Carlo Ralin.

A VIP autóval száguldhatott az aszfalton, amivel saját elmondása szerint élete egyik nagy álma teljesült. A hercegségben a háromnapos esemény zárónapján került sor erre egy Renault Megane RS volánja mögött.

A 23 éves, spanyol Formula-1-es pilóta a 16. és 17. etapot teljesítette és rendkívül lelkesen szállt ki végül az autóból. „Egész életemben erre vágytam, csodálatos élményt jelentett, egy álom teljesült ezzel” – lelkendezett a fiatal spanyol.

Sainz átesett a tűzkeresztségen ebben a versenyágban is


Az ifjonc sosem vett részt korábban raliversenyen, mindig is az építettpályás versenyzésre koncentrált. Édesapja, idősebb Carlos Sainz azonban rendkívül sikeres volt, a Monte Carlo Ralit 1991-ben, 1995-ben és 1998-ban is megnyerte, míg az év végi elsőséget 1990-ben és 1992-ben zsebelte be (kis híján 1998-ban is).

Dakarban pedig 2010 után sikerült ismét diadalmaskodnia, ami, saját elmondása szerint könnyen lehet, hogy élete utolsó indulása volt. Stílusos befejezés. A fiatal Sainznak nincs már sok ideje a pihenésre, február 26-án ugyanis kezdődnek a téli tesztek Barcelonában. A spanyol egy évig kölcsönpilótaként a Renault gyári istállójánál vezet majd 2018-ban, jelen állás szerint azonban jövőre visszatér(het) a Red Bull kötelékébe.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: