DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Meeke és a Citroen karnyújtásnyira a sikertől

A brit pilóta félperces előnnyel várhatja az utolsó két pályát, Sebastien Ogier hibázott, Dani Sordo óriási iramban zárkózik - nagyjából így lehet összefoglalni a Mexikó Rali szombati napját.

Nagyon nehéz nap várt szombaton a Mexikó Rali mezőnyére, az első napi technikai gondok ráadásul aggasztottak is mindenkit - talán egyedül Kris Meeke-et nem, aki húsz másodperces előnnyel vághatott neki a szakaszoknak. A brit nagyon magabiztosan vezetett ezúttal is, nem vállalt felesleges kockázatot és nem is hibázott, a délelőtti második helyek után ráadásul délután nyert is egy gyorsaságit - ugyan a szuperspeciálokon nagyon óvatosan forgolódott és veszített némi időt, így is növelte előnyét az összetettben.

Ebben azért volt szerepe annak is, hogy egyetlen kihívója, Sebastien Ogier megpördült és otthagyott jó tíz másodpercet az egyik pályán, így bár az említett szuperspeciálokon kozmetikázott, így is félperces hátránnyal kezdheti az utolsó napot. Mivel mindössze két gyorsasági van hátra, ha csak nem történik valami a Citroennel, vagy nem hibázik Meeke, akkor ez a különbség valószínűleg nem ledolgozható már, de Ogier a második helyével is bőven visszavenné a vezetést az összetett pontversenyben.

 meeke-2



Thierry Neuville más gumikat választott, mint a két élmenő, így nem tudott közelíteni hozzájuk, de örült annak, hogy a Hyundai megtalálta a pénteki hiba okát és hibamentesen tudta teljesíteni a napot - bebetonozta magát a harmadik helyre és két gyorsasági választja el attól, hogy idén először ott legyen a dobogón. Csapattársa, Dani Sordo óriási tempót diktált és a pénteki időbüntetés után két szakaszt is nyert, így már nyolcadik, míg Hayden Paddon szintén rossz abroncsok mellett döntött, ő maradt az ötödik helyen.

A Monte-Carlóban és Svédországban is dobogós Ott Tanak a beállításokkal bajlódik egész versenyen, de szombat délután sikerült szakaszt nyernie, kérdés nélkül negyedik - a vb-pontversenyt vezető Jari-Matti Latvala viszont a tempót tekintve nagyon messze van az élmezőnytől, ennek ellenére felkapaszkodott már a hatodik pozícióba. Betegséggel küzdő csapattársa, Juho Hanninen idei első nem Power Stage-pontjai felé halad, míg az ötperces büntetéssel rajtoló Elfyn Evans szintén befér az első tízbe.

Vasárnap magyar idő szerint 17:43-kor rajtol az első, 33 kilométeres szakasz, majd 19:18-kor a 22 kilométeres Power Stage.

A Mexikó Rali állása a második nap után

1.  Kris Meeke                 Citroen C3 WRC      2:47:33,3
2.  Sebastien Ogier        Ford Fiesta WRC      +30,9
3.  Thierry Neuville        Hyundai i20 WRC     +1:10,5
4.  Ott Tanak                     Ford Fiesta WRC    +2:12,6
5.  Hayden Paddon         Hyundai i20 WRC   +3:25,5
6.  Jari-Matti Latvala      Toyota Yaris WRC     +4:32,6
7.  Juho Hanninen          Toyota Yaris WRC    +4:32,9
8.  Dani Sordo               Hyundai i20 WRC       +5:16,1
9.  Elfyn Evans              Ford Fiesta WRC         +8:22,1
10. Pontus Tidemand     Skoda Fabia R5        +9:26,4

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: