DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

A Fordnál köthet ki Sebastien Ogier

Malcolm Wilson szerint mindent megtesz, hogy leigazolja a felszabaduló négyszeres világbajnokot és már beszéltek is - az biztos, hogy késik a 2017-es pilótafelállásuk bejelentése.

A Volkswagen némileg váratlan kiszállása után három komoly pilóta is szabadon igazolhatóvá vált a WRC-ben, de az nem kérdés, hogy a legnagyobb várakozás a négyszeres világbajnok Sebastien Ogier-t kíséri. Az utóbbi négy évben egyeduralkodónak számító francia pilóta kedvéért alighanem az összes csapat borítaná a terveit, de reálisan jelenleg két gyártó jöhet szóba: a Ford és a Citroen.

ogier-volkswagen-2016



Ogier korábban a Citroen kötelékébe tartozott és ott is lett gyári pilóta, mielőtt úgy döntött, hogy elhagyja a csapatot és csatlakozik a Volkswagen projektjéhez. "Megvan a jövő évi felállásunk, azt a döntést hoztuk, hogy lehetőséget adunk a fiataloknak. Azonban ha egy négyszeres világbajnokról van szó, a dolgok érdekessé válnak. Ha Sebastien Ogier felhív, akkor átbeszéljük. Az ő döntése, hogy hol akarja folytatni, de mi alapvetően nem akarunk változtatni a felállásunkon" - mondta erről a Citroen részéről Yves Matton.

Matton azt is hozzátette, hogy Jari-Matti Latvalával vagy Andreas Mikkelsennel (a két másik felszabaduló pilótával) is beszél, ha hívják, de ők nem franciák és nem világbajnokok - tehát miattuk nem fogja megváltoztatni a döntést, azonban ha Ogier jelentkezik be...

A másik opció a Ford, ahol a csapatvezető Malcolm Wilsonnal jó kapcsolatot ápol a francia pilóta és az M-Sport feje nem tagadja, hogy nagyon szeretné őt leigazolni. "Meg vagyok arról győződve, hogy az autónk megvan ahhoz, hogy megszerezze az ötödik világbajnoki címét is" - mondta Wilson. "Nem titok, hogy mindig is ő volt a favoritom, 2011-ben közel is kerültünk a megegyezéshez és mindent megteszek azért, hogy most össze is jöjjön. Beszéltünk arról, hogy teszteli a Fiestát, de természetesen szerződés köti őt a Volkswagenhez és beszélnie kell velük, mielőtt bármi hasonlót tenne."

"Eredetileg jövő héten akartuk bejelenteni a pilótáinkat, de a Volkswagen kilépése miatt ez biztosan nem fog megtörténni. Az nem kétséges, hogy amit bejelentettek, az nagyon-nagyon szomorú hír a WRC számára, azonban ezzel számunkra nyílt egy lehetőség. Meg kell szereznünk Sebastient és Julient, hogy ezzel világbajnok kombinációt alkossunk" - magyarázta Wilson.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: