DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Ogier Walesben is nyert, Neuville lépéselőnyben

A Wales Rali harmadik napján sem hibázott Sebastien Ogier, így folytatta győzelmi sorozatát - mögötte szenzációs autózással lett második Ott Tanak, Thierry Neuville pedig nagy lépést tett az év végi ezüstérem felé.

Érdemi változás nem történt a Wales Rali harmadik napján szombathoz képest, a rövid pályákon már senki nem vállalt felesleges kockázatot, így a világbajnoki címét már korábban bebiztosító Sebastien Ogier beosztotta fél perc körüli előnyét és folytatta győzelmi sorozatát. Már csak azért is nagy szüksége volt erre a Volkswagennek, mert Andreas Mikkelsen és Jari-Matti Latvala autójából is eltűnt a hajtás még pénteken, bár a finn végül felzárkózott a hetedik helyre, a norvég pedig a Power Stage-en szerzett két pontot.

ogier-polowrc-2016



Utóbbi szakaszt egyébként a végig szenzációsan autózó Ott Tanak nyerte, az észt fordos nagyon ráérzett ezekre a pályákra és másodikként zárt úgy, hogy tizenkét gyorsaságin bizonyult a leggyorsabbnak - végül 10,2 másodpercre csökkentette hátrányát Ogier-vel szemben. A dobogó alsó foka nagyon értékes ezúttal Thierry Neuville számára, a belga így komoly lépéselőnybe került az utolsó futam előtt Mikkelsennel szemben az év végi második helyért folyó harcban.

Csapattársa, Hayden Paddon lett a negyedik, a harmadik Hyundai-t hatodikként hozta be a célba Daniel Sordo, míg a három i20 WRC közé a citroenes Kris Meeke ékelődött be az ötödik helyen. 

A Wales Rali végeredménye:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC             3:14,30,2
2. Ott Tanak Ford Fiesta RS WRC +10,2
3. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC '16 +1:35,4
4. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC '16 +1:54,9
5. Kris Meeke Citroen DS3 WRC +2:35,2
6. Dani Sordo Hyundai i20 WRC '16 +4:02,6
7. Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo R WRC +4:28,3
8. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +4:38,3
9. Stephane Lefebvre Citroen DS3 WRC +7:12,2
10. Eric Camilli Ford Fiesta RS WRC +8:19,3
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: