DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Szikrázó VW-Hyundai csata a Német Ralin

Alig néhány másodperc választja el az első négy helyezettet az első versenynapot követően, jelenleg a norvég Andreas Mikkelsen áll az élen - már többen is feladták a futamot.

Pokolian nehéz napon van túl a WRC mezőnye a Német Ralin, úgy fest, hogy nehezen szoktak vissza a pilóták az aszfaltos pályákhoz - legalábbis szinte senki sem tudta hiba nélkül teljesíteni a pénteki öt gyorsaságit. Rögtön az első szakaszon feladta a futamot Jari-Matti Latvala, a Volkswagen sebességváltója adta meg magát, így bár visszaállhat holnap, már csak a Power Stage-pontokért küzdhet majd - közben a Ford-pilóta Eric Camilli lerepült a pályáról és kiszállt a versenyből. Hayden Paddon ezen a pályán megforgott, a következőn defektet kapott, majd délután csodával határos módon úszott meg egy bukást, amikor hatodik fokozatban lecsúszott az útról - saját bevallása szerint örül, hogy még versenyben lehet.

Mikkelsen_1



Az első négy helyezett hatalmas csatát vív egymással, jelenleg Andreas Mikkelsen áll az élen a Volkswagennel, mögötte a címvédő Sebastien Ogier (Volkswagen), de a két Hyundai, Thierry Neuville és Dani Sordo is látótávolságon belül van - ők már messze leszakították magukról a többieket. A rengeteget rontó Paddon mellett a kisebb technikai hibákkal (hajtásgondok, nem működött a kézifék) bajlódó Mads Ostberg, valamint a két fiatal, Ott Tanak és Stephane Lefebvre alkotja még a WRC mezőnyét, de ahogy a murvás pályákon az elöl rajtolók, úgy most a hátulról indulók vannak hátrányban, mire ők pályára kerülnek, a levágások miatt rengeteg sár és föld kerül az aszfaltra.

Turán Frigyes és Zsíros Gábor is teljesítette az első versenynapot a Ford Fiesta R5-tel, a magyar páros a WRC2 mezőnyének kilencedik helyéről várhatja a folytatást.

A Német Rali állása az első nap után:

1. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R WRC 59:42,6
2. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC +4,3
3. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC '16 +5,9
4. Daniel Sordo Hyundai i20 WRC '16 +12,7
5. Ott Tanak Ford Fiesta RS WRC +55,4
6. Stephane Lefebvre Citroen DS3 WRC +1:06,6
7. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +1:32,4
8. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC '16 +1:45,0
9. Armin Kremer Skoda Fabia R5 +3:03,1
10. Pontus Tidemand Skoda Fabia R5 +3:29,8

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: