DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Ogier nyert, de nem ünnepelt Párizs miatt

Az immár három világbajnoki címmel rendelkező Sebastien Ogier sikerével ért véget a szezonzáró Brit Rali, a francia pilótának azonban nem volt kedve ünnepelni a péntek esti párizsi események után.

Sebastien Ogier győzelme tulajdonképpen onnantól kezdve nem volt kérdéses, hogy csapattársa, Jari-Matti Latvala már a második szakaszon kiesett a walesi idényzáróról. A francia világbajnok innentől kezdve tulajdonképpen ki sem engedte a kezéből a vezetést – igaz, akkor vesztett némi időt, amikor Thierry Neuville összetört autója elállta előle az utat. Az összetettbeli sikerét már hetekkel ezelőtt bebiztosító pilóta az elsősége ellenére is roppant komor volt a célban, amelynek okát el is magyarázta:

Ogier_Wales_DPPI



„A győzelem a legjobb módja a szezon lezárásának, de ma semmi okunk nincs az ünneplésre. Egészen máshol járnak a gondolataink. Rendkívül nehéz hétvégén vagyunk túl” – utalt a péntek esti párizsi terrorcselekményekre utalva Ogier.

A francia mögött Kris Meeke lett a második, ezzel pedig megszerezte a Citroennek a bajnokság második helyét. A brit egyébként 2001 óta első hazai versenyzőként állhatott a dobogóra a Brit Ralin: akkor Richard Burns harmadik lett, amellyel a címet is bezsebelte.

A harmadik helyet a mostani versenyen és az összetettben is Andreas Mikkelsen gyűjtötte be, míg a pontversenyben harmadikként záró Hyundai két egysége, Dani Sordo és Hayden Paddon a negyedik és ötödik helyeken ért célba a nagyrészt esőben rendezett viadalon. Ami pedig Robert Kubicát illeti: a lengyel ex-F1-es egy kilencedik hellyel zárta a 2015-ös évadot.

Végeredmény:

1. S. Ogier Volkswagen  
2. K. Meeke Citroen + 26.0
3. A. Mikkelsen Volkswagen +36.2
4. D. Sordo Hyundai +2:51.3
5. H. Paddon Hyundai +3:00.5
6. E. Evans Ford +3:09.1
7. M. Ostberg Citroen +4:28.4
8. S. Lefebvre Citroen +5:38.4
9. R. Kubica Ford +6:22.7
10. L. Bertelli Ford +8:00.5
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: