DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Rali

WRC: Ogier nagy hajrá után vezet ismét

A háromszoros rali-világbajnok a csütörtöki prológ után a pénteki utolsó szakaszon villantott ismét a Spanyol Ralin, ám ez is elég volt, hogy újra az élre álljon, visszaelőzve Latvalát és Tanakot.

A csütörtöki prológ után az első „igazi” napjával folytatódott a Spanyol Rali programja. A nap legnagyobb részében az első etapot megnyerő Sebastien Ogier csapattársa, Jari-Matti Latvala volt a leggyorsabb, ám a nap utolsó szakaszán a harmadik világbajnoki elsőségét már korábban bebiztosító francia visszavágott: miután a hétvégi viadal leghosszabb etapján 7,2 másodperccel gyorsabbnak bizonyult kollégájánal, négy másodperces fórral fordulhat a szombati napra.

Ogier_spanyol_péntek_DPPI



A Volkswagen duója mellett egy Ford-pilóta is villogott pénteken: Ott Tanak egész nap kiváló időket repesztett, és sokáig a második helyen is állt, de Ogier előretörése utáni harmadik pozíciójával sem lehet elégedetlen – főleg, ha azt is hozzátesszük, hogy az észt ma három szakaszt nyert, amelynél többet senki sem tudott a nap folyamán.

A negyedik helyet a kiegyensúlyozott napot teljesítő Dani Sordo foglalja el, ám a Hyundai versenyzőjének előnye minimálisnak mondható Mads Ostberggel szemben. Utóbbit ráadásul délelőtt egy defekt is hátráltatta, így annak ellenére is csökkentek az esélyei a dobogós helyekért folyó csatában, hogy szombattól ismét aszfalton csap össze a mezőny.

Az állás a pénteki nap végén:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 1h24m58.4s
2. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Volkswagen 4.0s
3. Ott Tanak M-Sport World Rally Team Ford 11.3s
4. Dani Sordo Hyundai Motorsport Hyundai 26.9s
5. Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 29.7s
6. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Volkswagen 37.4s
7. Hayden Paddon Hyundai Motorsport N Hyundai 38.3s
8. Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 59.4s
9. Thierry Neuville Hyundai Motorsport Hyundai 1m03.8s
10. Elfyn Evans M-Sport World Rally Team Ford 1m09.2s

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: