DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Marquez 25 ezreddel Petrucci előtt az időmérőn!

Kis híján komoly meglepetés született a Sachsenringen a kvalifikáción, végül azonban ismét Marc Marquez szerzett pole-t Danilo Petrucci és Jorge Lorenzo előtt. A gyári Yamahák a második sorban.

Andrea Dovizioso részvételével vette kezdetét a sachsenringi kvalifikáció első része, az olasz könnyedén be is biztosított magának egy továbbjutó helyet, rajta kívül némi meglepetésre Takaaki Nakagami került be a Q2-be. Aleix Espargaro hiába végzett a tizenharmadik pozícióban, Marc Marquez délelőtti feltartásáért hat rajthelyes büntetést kap majd. A spanyol mögött Zarco és Miller zárt.

Jorge Lorenzo erősen kezdett a fináléban, de Maverick Vinales két ezreddel nála is gyorsabb volt, Marquez csak a harmadik helyen állt. A címvédő a mezőnyben egyedüliként három etapot futott a Q2-ben. Lorenzo és Petrucci is nagyot javított, amire Marquez elsőre nem tudott válaszolni, másodikra 25 ezreddel megjavította Petrucci idejét.

11118022_058



Lorenzo mögött Vinales, Dovizioso és Rossi végzett.

Marquez idén harmadszor volt a leggyorsabb az időmérőkön, 2013 óta folyamatosan megszerzi a pole-t a Sachsenringen, ráadásul előtte még háromszor volt rajtelső kisebb kategóriákban.

A kvalifikáció végeredménye:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: