DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Hírösszefoglaló

Norris a pole-ban, Antonelli a Mercedesben – szombati F1-es hírek és sztorik

Bejelentették Hamilton utódát, pole-ja ellenére sem volt elégedett Norris, fontos szponzort veszített a Ferrari, nem találja a kiutat a Red Bull – a szombati nap F1-es hírei és sztorijai.

Ritkán tud egy F1-es időmérő napján olyasmi történni, ami fontosságában megelőzi a kvalifikációt, de most a napi összefoglalónk élére egy bejelentés kívánkozik, hiszen egy nap híján hét hónappal azt követően, hogy nyilvánosságra került Lewis Hamilton távozása a Mercedestől, végre hivatalos lett, hogy kivel igyekszik őt pótolni a csillagos alakulat.

Ahogy az elmúlt hónapokban sejthettük: George Russell csapattársa 2025-ben Andrea Kimi Antonelli lesz, aki minden idők harmadik legfiatalabb F1-es versenyzőjeként mutatkozhat be a Mercedesben. Az olasz versenyző önbizalomtól duzzadva nyilatkozott a bejelentés kapcsán, hiszen mint elmondta, úgy érzi, hogy készen áll az F1-re, míg Toto Wolff azt árulta el, hogy Hamilton döntése után öt perccel tudta, milyen irányba akar haladni.

antonelli-russell



Munkatársunk részt vett a Mercedes által Monzában tartott sajtóeseményen, amelyen először jelent meg Antonelli az Ezüst Nyilak F1-es versenyzőjeként. A fiatal olasz kitért tegnapi balesetére, és hangsúlyozta, hogy nem Hamilton helyetteseként vagy utódaként tekint magára. És az Antonelli-sztorihoz tartozik az a nyilatkozat is, melyet Nico Rosberg tett annak kapcsán, hogy az olasz leigazolása veszélybe sodorhatja George Russell jövőjét a csapatnál.

Azt pedig, hogy jelenleg hogy fest a 2025-ös felállás, ide kattintva tudjátok megtekinteni!

antonelli-hungary-win

Térjünk át az időmérőre, melyen Lando Norris szerezte meg a rajtelsőséget – a végeredmény ide kattintva olvasható. A brit versenyző ennek ellenére nem volt elégedett a teljesítményével, mivel szerinte nem volt különösebben jó az utolsó köre, míg Oscar Piastri a pole elszalasztása miatt szomorkodott.

Felmerült a kérdés, hogy vajon a wokingiak előnyben részesítik-e majd Lando Norrist annak érdekében, hogy a brit minél nagyobb eséllyel vegye fel a harcot Max Verstappennel a világbajnoki címért, ám Zak Brown vezérigazgató egyelőre tartózkodott az egyértelmű állásfoglalástól. A téma az FIA sajtótájékoztatóján is szóba került, s mint Norris leszögezte: egyelőre szabad a verseny kettejük között.

norris-zandvoort-win

A harmadik rajthelyet megszerző George Russell érthető módon jó hangulatban volt az időmérőt követően, Lewis Hamilton viszont roppant önkritikus volt, úgy érezte, hogy cserbenhagyta a csapatot, és keserűen így fogalmazott: „Az autó ennél jobbnak érződött, a csapat pedig jobbat érdemel. Talán Kimitől megkapják majd.”

A Red Bull-tábort szintén nem vetette szét az öröm, miután csak a negyedik erőt jelentették ezen az időmérőn: Christian Horner elismerte, hogy egyelőre nem sikerült megtalálni a kiutat az egyensúlyproblémákból, amelyek megnehezítik Verstappen és Perez életét, pedig Marko doktor az időmérő előtt még azon lelkendezett, hogy segíti őket a monzai pálya átalakítása.

verstappen-monza

A Ferrari szintén nem működött tökéletesen, de legalább a fejlesztések rendben vannak a maranellói csapatnál, akik elvesztettek egy jelentős szponzort a Santander „személyében” – spanyol cég lévén nem lennénk meglepve, ha a Williamsnél folytatnák.

Végül tekintsünk ki a kétkerekűek világára, hiszen az időmérővel és a sprinttel folytatódott az Aragóniai Nagydíj hétvégéje. A kvalifikáció Marc Marquez domináns elsőségét hozta, a spanyol klasszis nyolc tizedet adott a teljes mezőnynek, s a sprinten is övé lett az első hely Martin és Acosta előtt – miközben Bagnaia csak a kilencedik helyen futott be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: