DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

Horner: A Red Bull már csak a negyedik erő

Nem találja a megoldást gondjaira a Red Bull, ami mindenekelőtt azért probléma, mert már a Ferrari és a Mercedes is megelőzte őket – Verstappen szerint nagyon nehéz vezetni az autót.

Miután a Red Bull két versenyzője a fő riválisoktól messze lemaradva csak a negyedik sorba kvalifikálta magát, Christian Horner érthető módon feldúltan nyilatkozott. A csapatfőnök a Sky Sports kamerái előtt elmondta, hogy egyelőre nem tudnak dűlőre jutni az autó egyensúlyát érintő problémákkal.

„Max megjegyzéseiből is hallható, hogy nincs meg az egyensúly. Van valami alapvető dolog, amin nem tudtunk felülkerekedni. A Q2 nem tűnt túl rossznak, de a Q3-ban mérföldekre voltunk a többiektől” – mondta Horner, majd kifejtette, hogy az eddigi próbálkozások kudarcot vallottak:

horner-zandvoort



„Mindent megvizsgálunk. A múlt héten régebbi specifikációkat futtattunk, hogy kiderüljön, ez orvosolja-e a problémákat, de valójában megmaradtok ugyanazok a kezelhetőségi problémák” – mondta a brit csapatvezető, majd rámutatott, hogy az erősorrendet illetően egyre rosszabb a helyzet:

„Gyorsan foglalkoznunk kell ezzel, mivel a McLaren jelentős lépést tett az elmúlt néhány versenyen, és most már a Ferrari és a Mercedes mögött is vagyunk. Valami egyértelműen nem működik az autón. Lesz egy mérnöki megoldás egy mérnöki problémára.”

Verstappen: Nehéz vezetni az autót

Max Verstappennel szintén nem lehetett madarat fogatni az időmérő után, a holland szintén az egyensúlyproblémákat emelte ki: „Nagyon nehéz vezetni az autót, és megtalálni a megfelelő egyensúlyt. Ha van egy problémád, és megpróbálod megoldani, akkor jön egy másik probléma” – mondta, majd kifejtette, mi történt ma az időmérőn:

„A Q2 nem volt túl rossz, a Q3 viszont megint nagyon rosszul sikerült. Mindkét szett gumival nagyon alulkormányzott voltam. Sok időt vesztettem, nem igazán tudtam nyomni a gumikat, és sokat szenvedtem ezzel, olyan okból, amit nem értek” – mondta a holland, majd hozzátette:

„A hosszú etapok nem voltak túl biztatóak. Ha nincs meg az egyensúly, minden nehézzé válik a versenyen. Az elmúlt néhány futam nem sikerült túl jól, szóval fordítanunk kell a dolgokon, és versenyképesnek kell lennünk.”

verstappen-monza

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: