DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Formula+

Helyszíni: „Sokat kell még tanulnom” – Antonelli

A Formula.hu is részt vett a Mercedes által Monzában tartott sajtóeseményen, amelyen először nyilatkozott Andrea Kimi Antonelli az Ezüstnyilak F1-es versenyzőjeként.

Az Olasz Nagydíj szombati napjának reggelén érkezett a hivatalos bejelentés a Mercedestől: 2025-től Andrea Kimi Antonelli, a német gyártó saját nevelésű versenyzője lesz George Russell csapattársa. Nem sokkal a bejelentést követően sajtótájékoztatót rendezett a Mercedes: óriási médiaérdeklődés övezte az eseményt, melyen Antonelli mellett George Russell és Toto Wolff is részt vett, de még Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója is tiszteletét tette.

„Mindig jól jön egy kis vérfrissítés, véleményem szerint egy energikus, jó párost fog alkotni Kimi és George. Kimi szerződtetése nagyszerű hír a Formula-1 számára. Természetesen még nagyon fiatal, de Toto és George mellett minden nap tanulni fog. Kimi tudja mi a dolga, a legjobbakat kívánom neki” – mondta Domenicali.





„Ez egy valóra vált álom, már egészen kicsi korom óta arról álmodoztam, hogy egyszer F1-es versenyző leszek. Nagyszerű érzés, hogy 2025-ben ott lehetek az F1-es mezőnyben, alig várom, hogy kezdetét vegye a következő szezon” – folytatta Antonelli.

Hogyan élte meg a tegnapi balesetét?

Antonelli a tegnapi napon hazai közönség előtt kapott lehetőséget George Russell autójában az első szabadedzésen, azonban rögtön a gyakorlás elején összetörte a Mercedest.

„Nem volt túl ideális a tegnapi nap számomra, ez teljesen egyértelmű. Kemény lecke volt, megtanultam belőle, hogy nem lehet rögtön a határon autózni. Visszatekintve a tegnapi napra, az első edzésen még a pálya is nagyon csúszós volt. Az előzetesen vártakhoz képest alacsonyabb tapadás fogadott minket.”

„Túl keményen nyomtam. Következő alkalommal fokozatosan kell majd felépítenem az edzést, nem lehet azonnal a határokat feszegetni. A tegnapi eset is bizonyítja, hogy sokat kell még tanulnom.”

„A balesetemet követő körülbelül fél óra nagyon nehéz volt. Próbáltam végrehajtani egy újraindítást, hiszen a szabadedzés után egy órával már az F2-es időmérőn kellett részt vennem. Sokat segített nekem az, hogy ennyire kevés idő volt az F1-es és F2-es edzés között, hiszen így gyorsan túllendültem a történteken.”

Lewis utódja?

„Nem lehetséges csak úgy helyettesíteni valakit, nem szeretném magam Lewis helyetteseként vagy utódjaként látni. Lewis óriási alakja ennek a sportnak, aki folyamatosan a támogatásáról biztosított" – felelte Antonelli.

Mindenki vét hibákat

George Russell szerint nem kell túlgondolni jövő évi csapattársa tegnapi balesetét, hiszen mindenki követ el hibákat.

„Fog még hibázni, mindannyian vétettünk hibákat, főleg a pályafutásunk elején. Minden versenyzőnek voltak nagyon látványos esetei az első éveiben. Ezek legtöbbször nagy figyelmet kapnak, különösképpen egy olyan versenyző esetében, aki a mezőny elején autózik. Kimi elképesztően gyors versenyző, biztos vagyok benne, hogy ott lesz a közelemben. Várom már az új kihívást" – mondta Russell.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Toto Wolff már öt perccel Lewis Hamilton bejelentését követően eldöntötte Antonelli előléptetését, valamint írtunk még az olasz tehetség rajtszámáról és szerződésének hosszáról is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: