DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap

Olasz Nagydíj

Hakkinen: Egyensúly kell a biztonság és a szórakoztatás között

Mika Hakkinen is szót emelt az Olasz Nagydíjon történtekkel kapcsolatban. A kétszeres világbajnok szerint ésszerű megoldást kellene találni arra, hogy ne a biztonsági autó vessen véget egy futamnak.

részletek

Latifi: A stewardok kicsit elaludtak

Kissé lassan reagáltak a kanyarlevágásokra az Olasz Nagydíjon Nicholas Latifi szerint. A Williams pilótája úgy érzi, ezzel jelentős időt veszített a futam során.

részletek

Hamilton élvezte a felzárkózást Monzában

A rajtbüntetéseknek köszönhetően csak a 19. helyről rajtolhatott Olaszországban Lewis Hamilton, aki végül az ötödikként ért célba. A brit pilóta szerint így nagyon élvezetes csatákat vívhatott.

részletek

Vettel a rajtceremóniát kritizálta

Bár a hagyományokhoz tartozik, Sebastian Vettel eléggé kiakadt az Olasz Nagydíj előtt megtartott légi bemutató miatt. A négyszeres világbajnok szerint ez nem egyeztethető össze így az F1 terveivel.

részletek

Brundle: A rajtbüntetések rosszat tesznek az F1-nek

Nem ért egyet a jelenlegi szankciós rendszerrel a motorelemek cseréjét illetően Martin Brundle. A korábbi F1-es pilóta szerint változásra van szükség, mert így a nézőket is összezavarják.

részletek

Steiner csalódott a futam befejezése miatt

Nem értett egyet az Olasz Nagydíj végén történtekkel Günther Steiner, de más miatt is bosszankodott. A Haas csapatfőnöke szerint a versenyirányítás több szempontból is elintézte a versenyüket.

részletek

Binotto: Pihenésre van szükségünk

Fárasztóak voltak az elmúlt hetek a Ferrari számára Mattia Binotto szerint, aki úgy véli, nem a stratégia miatt bukták el a győzelmet. A csapatfőnök szerint Max Verstappen túl gyorsnak bizonyult.

részletek

Alonso: Többet vártunk ettől a hétvégétől

Bár sokáig úgy tűnt, akár a legjobb ötben is zárhat, Fernando Alonso végül idő előtt feladta az Olasz Nagydíjat. A spanyol szerint a technikai gond nélkül is pozíciókat veszítettek volna.

részletek

Horner megérti a szurkolók csalódottságát

Nem ért egyet a versenyirányítás döntésével Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke szerint a futamnak nem a biztonsági autó mögött kellett volna befejeződnie.

részletek

Leclerc: Bárcsak nyerhettem volna

Ismét lemaradt a futamgyőzelemről Charles Leclerc, akinek a mostani vereség különösen fájó volt az olasz közönség előtt. A monacói pilóta úgy érzi, versenyezniük kellett volna az utolsó körökben.

részletek

Íme az Olasz Nagydíj előzetes rajtrácsa

Hosszas várakozás után, de végül megérkezett a rajtrács előzetes változata, ami jelentősen különbözik attól az eredménytől, ami az időmérő edzésen alakult ki, köszönhetően a büntetéseknek.

részletek

Magnussen a pályahatárok miatt szenvedett

Nem volt igazán jó a Haas tempója szombaton, Kevin Magnussen azonban ennek ellenére bejuthatott volna a Q2-be. A dán pilótának végül két körét is törölték, így csak a 19.helyen zárt.

részletek