DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hakkinen: Egyensúly kell a biztonság és a szórakoztatás között

Mika Hakkinen is szót emelt az Olasz Nagydíjon történtekkel kapcsolatban. A kétszeres világbajnok szerint ésszerű megoldást kellene találni arra, hogy ne a biztonsági autó vessen véget egy futamnak.

Mint az ismert, Daniel Ricciardo technikai gondja miatt a biztonsági autóra volt szükség az utolsó körökre Monzában, ám műszaki mentés eléggé elhúzódott, és a mezőny sem állt fel rendesen, így végül nem maradt idő az újraindításra.

Ezt többen kifogásolták a mezőny tagjai, valamint a rajongók és a szakértők közül, ehhez a társasághoz pedig most csatlakozott a korábbi F1-es pilóta, Mika Hakkinen is. A finn szerint a Formula-1-nek alternatívát kellene találni erre a problémára.



„Nagyon kiábrándító volt a rajongók és a tévénézők számára, hogy a futam a Safety Car mögött ért véget. Az FIA-nak azonban a biztonságot kell előtérbe helyeznie, és a Daniel Ricciardo autójával foglalkozó sportbírók védelmére is szükség volt, ez volt a legfontosabb” – értékelte a helyzetet Hakkinen az Unibetnek írt rovatában.

A McLaren világbajnoka szerint egy köztes megoldást kell találni, ami egyszerre ad biztonságot, de a szórakoztatást sem veszi el a nézőktől.

„Jó lenne megtalálni a módját annak, hogy a jövőben elkerüljük az ilyen eredményeket, de mindent úgy kell csinálni, hogy egyensúlyt teremtsünk a szórakoztató versenyzés és az összes érintett biztonságának garantálása között. Néha ezek a döntések nagyon nehezek, de megértem a csalódottságot, amikor az utolsó köröket a biztonsági autó mögött vesztegeljük el” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: