DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel a rajtceremóniát kritizálta

Bár a hagyományokhoz tartozik, Sebastian Vettel eléggé kiakadt az Olasz Nagydíj előtt megtartott légi bemutató miatt. A négyszeres világbajnok szerint ez nem egyeztethető össze így az F1 terveivel.

A sportág igyekszik a lehető legtöbbet megtenni a fenntarthatóság érdekében, melynek egyik élharcosává vált a pilóták közül Sebastian Vettel. Az Aston Martin versenyzője már több esetben is bizonyította, hogy tényleg komolyan veszi a környezetvédelemmel kapcsolatos témákat, most éppen Monzában szúrt szemet neki egy dolog a rajtot megelőző ünnepély alatt.

A Formula-1 korábban már bejelentette, hogy versenyhétvégék során megszabadulnak a légi parádéktól, ám Olaszországban ennek ellenére ismét elhúzott a célegyenes felett és látványos show-elemet szolgáltatott a Frecce Tricolori, vagyis az Olasz Légierő műrepülő köteléke. Vettel úgy érzi ezzel semmibe vették a korábbi ígéreteket.



„Remélem, hogy Monza a naptárban marad és azt is, hogy abbahagyják ezeket repkedéseket. Hallottam, hogy az olasz elnök ragaszkodott a légi bemutatóhoz. Van legalább vagy 100 éves, szóval talán nehéz neki elengedni az ilyen ego dolgokat. A pályának maradnia kellene, mert nagyszerű, ahogyan a légkör is, de a légi parádék...” – utalt Vettel az olasz államfőre, Sergio Mattarellára, aki jelenleg 81 esztendős.

A német versenyző szerint a sportágnak nem szabad engednie a befolyásnak, mert így eltávolodnak a korábban kitűzött céloktól. „Azt ígérték a repülésekről, hogy megszűnnek. Bár a táblák a pálya körül mást hirdetnek, az F1-nek el kellene távolodnia a befolyásolástól. Ha van egy cél, akkor nem kellene hanyagolni azt, és minden országban tartanod kellene. Tartanunk kell a szavunkat” – idézte Vettel szavait a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: