DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettelnek ismét balszerencséje volt, de Szingapúrban több esélye lesz

Rendkívül rövid versenyben volt része Sebastian Vettelnek Monzában, már a 11. körben meghibásodott az erőforrása. Az Aston tempója végig gyenge volt, de két hét múlva sokkal jobb lehet.

Füstölő autóval állt félre Sebastian Vettel az Olasz Nagydíj 11. körében, az erőforrás erőt veszítve lassulni kezdett, majd a csapat arra kérte a rutinos német pilótát, hogy álljon félre és próbálják menteni, ami menthető. A verseny utolsó szakaszában pedig Lance Stroll is kiállni kényszerült, teljes KO az Aston számára.

„Sajnos gondunk akadt az ERS-sel, ezért le kellett állítanom az autót. Nem sokkal előtte észleltem, hogy erőt veszített a motorom. Összességében nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl. Reménykedtem egy kiváló versenyben, de eleve szenvedtünk a megfelelő versenytempó megtalálásával, végül pedig a technikai meghibásodás a pálya szélére kényszerített” – mondta el Sebastian Vettel a kiesése után.

Teljes KO-t szenvedett az Aston Monzában, de két hét múlva erősebb lehet a csapat


„A légkör egyébként fantasztikus volt, óriási köszönet a rajongóknak, hogy ennyire érezhettük egész hétvégén a támogatást” – tette hozzá az idény végén visszavonuló német. Csapatfőnöke sem repesett az örömtől a monzai teljesítményt látva. „Lance remekül küzdött az első körökben, sokáig a 10. helyen haladt, de ahogy folyt a verseny, érzékeltük, hogy nincs meg a megfelelő tempónk ezen a pályán.”

„Világos lett, hogy elérhetetlen a pontszerzés. Sebastiannál vélhetően elszállt az ERS, ezért igen rövid, 11 körös versenye volt, de tizennégy körrel a leintés előtt Stroll is leparkolta az autót, hogy megóvjuk az erőforrást a későbbi futamokra. Most már Szingapúrra összpontosítunk, azon a pályán pedig arra számítunk, hogy sokkal jobb teljesítménnyel jelentkezhetünk” – fogalmazott Mike Krack.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: