DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner csalódott a futam befejezése miatt

Nem értett egyet az Olasz Nagydíj végén történtekkel Günther Steiner, de más miatt is bosszankodott. A Haas csapatfőnöke szerint a versenyirányítás több szempontból is elintézte a versenyüket.

Nem alakult jól a monzai futam a Haas számára. Az amerikai istálló autói nem voltak túl versenyképesek a hétvége során, ám ennek ellenére volt esélyük a pontszerzésre. Kevin Magnussen végül egy büntetés miatt bukott sokat, Mick Schumacher pedig már nem támadhatott a verseny végén, miután az gyakorlatilag a biztonsági autó mögött ért véget.

A csapatfőnök szerint a tempójuk ellenére több volt ebben a versenyben. „Az a baj ezzel a futammal, hogy alapvetően a versenybírók végeztek velünk” – utalt Magnussen öt másodperces büntetésére, amit a pálya levágása miatt kapott a rajt utáni incidenst követően.



„Kevinnek volt egy esete a rajtnál, amikor meglökték, és megsérült a diffúzor. Azért kapott büntetést, mert nem tudott a pályán maradni, de a hátsó kerekek emelkedésével elég nehéz az ideális íven tartózkodni. Nem hiszem, hogy ez a büntetés így helyénvaló volt” – idézte Steiner szavait a MotorsportWeek.

A szakembert kitért Mick Schumacher teljesítményére is, egyúttal megdicsérte pilótáját, miután a német versenyző nem sok időt tölthetett autójában a szabadedzések során, ám ezzel együtt is jó tempóra volt képes.

„Mick fantasztikus munkát végzett azzal, hogy a 12. helyet szerezte meg, figyelembe véve a várható teljesítményünket és hogy kevés időt töltött a pályán ezen a hétvégén” – folytatta Steiner, aki elég bosszús volt az utolsó körök miatt. „Nem hiszem, hogy a futam végéről beszélnem kell, mert ami történt, megtörtént, és nem úgy kezelték, ahogy kellett volna” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: