DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner megérti a szurkolók csalódottságát

Nem ért egyet a versenyirányítás döntésével Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke szerint a futamnak nem a biztonsági autó mögött kellett volna befejeződnie.

Miután néhány körrel a vége előtt Daniel Ricciardo autója rossz helyen állt meg a pályán, így egy biztonsági autós fázisra volt szükség az Olasz Nagydíjon, ám a műszaki mentés után a teljes procedúra elég hosszúra nyúlt. Tekintve, hogy nem maradt már hátra elegendő idő, a mezőnyt már nem engedték el újra. Ennek köszönhetően Max Verstappennek már nem kellett tartania a mögötte érkező Charles Leclerctől és egy újabb futamgyőzelmet ünnepelhettek.

A látottak miatt a helyszínen lévő szurkolók is kifejezték nemtetszésüket, reakciójukat pedig a Red Bull csapatfőnöke is megértette.

„Nem akarunk biztonsági autó alatt futamot nyerni. Ez olyasmi, amiről már sok-sok éve beszélünk, hogy be kell fejezniük a versenyeket. Elég idő volt arra, hogy a futam véget érjen. Szerintem rossz autót, talán George Russellt szedték fel elsőként” – utalt arra Horner, hogy elég lassan állt össze a mezőny a safety car mögött.



„Nekünk volt a gyorsabb autónk, de ettől függetlenül a pályán szerettük volna megnyerni a versenyt, nem pedig a biztonsági autót követve. Osztozunk a szurkolók csalódottságában, mert elvették a nagydíj célját” – folytatta értékelését a Sky Sports kamerái előtt.

Horner úgy érzi, valamit változtatniuk kell, mert ezzel a rajongók veszítik a legtöbbet. „Ez ellentétes azzal, amit korábban megbeszéltünk. A legnagyobb vesztesek a szurkolók voltak. Gyorsan meg kell néznünk, hogyan orvosolhatjuk ezt. Szerintem több mint elég idejük volt arra, hogy elinduljanak. Át kell néznünk a részleteket, de csak egy autóról volt szó, ami a korlát mellett állt. Elég idő volt erre” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: