DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Először állhatott fel a monzai dobogó tetejére Verstappen

Biztonsági autó mögött ért célba a mezőny Monzában, így bár egy kissé keserédes a győzelem, de megérdemelten Max Verstappené. A holland zsinórban ötödszörre nyert.

A Ferrari hazai pályáján is elhappolta a győzelmet Charles Leclerc elől a Red Bull és Max Verstappen. Bár a holland a kvalifikáción nem tudott a monacói elé kerülni, a rajtbüntetése miatt pedig végül mindössze a hetedik helyről rajtolhatott, főként a jobb gumikezelésnek köszönhetően megnyerte a 73. Olasz Nagydíjat.

Zsinórban az ötödik, pályafutásának harmincegyedik győzelme volt ez Max Verstappennek, ezzel tovább növelte előnyét a bajnoki összetettben, és életében először felállhatott a monzai pódiumra.

 



„Remek versenyünk volt, mi voltunk a leggyorsabbak. Kár, hogy a végén nem indulhattunk el, de összességében kiváló napot zártunk. Nagyon élvezetes volt ma vezetni, jól működtek az abroncsok is” – fogalmazott Verstappen a futam leintését követően.

Mint mondta, kulcsfontosságú pontja volt a versenyének az is, hogy jól kapta el a rajtot. „Tiszta volt előttem az út, igyekeztem felvenni a ritmust és hamarosan már a második helyen haladtam. Bár nagyon meleg volt az idő, nagyon élveztem a versenyt” – tette hozzá.

„El kellett telnie egy kis időnek, hogy így legyen, de nagyszerű, hogy végre felállhatok a monzai dobogó tetejére!” – zárta gondolatait a győztes.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: