DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton élvezte a felzárkózást Monzában

A rajtbüntetéseknek köszönhetően csak a 19. helyről rajtolhatott Olaszországban Lewis Hamilton, aki végül az ötödikként ért célba. A brit pilóta szerint így nagyon élvezetes csatákat vívhatott.

Az időmérő edzés eredményéhez képest eléggé más képet adott a vasárnapi rajtrács, ahol Lewis Hamilton is csak az utolsó sorból vághatott neki az Olasz Nagydíjnak. Bár a Mercedes nem sok jóra számolt előzetesen, és a szabadedzések után sem voltak túl optimisták a csapatnál, végül George Russell a dobogóra állhatott, a hétszeres világbajnok pedig a legjobb ötben zárt.

Ehhez az eredményhez Hamiltonnak több harcot is meg kellett vívnia a mezőny tagjaival szemben, ám elmondása szerint ő ezt egyáltalában nem bánta, mivel ez kellemes emlékeket ébresztett benne.

„Ezerszer élvezetesebb az emberekkel való csatározás. A pályafutásom kezdetén az első gokartom elég öregnek tűnt, minden elgörbült és csatakos volt rajta, így folyton hátulról kellett indulnunk régi gumikkal. Ezt mindig élveztem. A mostani rajt, és az ilyen csaták sokkal szórakoztatóbbak, mint az első helyről indulni és elhúzni. Ez egy másfajta kihívás, de sokkal jobban szeretem a pilóták elleni harcokat” – idézte Hamiltont a Motorsport.



„Amikor győzni tudsz, az valami teljesen más, büszke vagy mindenkire. Imádom az előrehaladás gondolatát, szóval ma úgy éreztem, mintha felkapaszkodtam volna egy létrán. Az előrelépés jó dolog” – folytatta gondolatmenetét a 37 éves versenyző.

A Mercedes pilótája a rajt után összeszedett egy sérülést az autó elején, ám ez nem vetette vissza túlzottan a teljesítményét érzése szerint. „Nem értem össze senkivel azt hiszem, de láttam, hogy mások autójáról elrepülő darabok eltalálták az enyémet. Valószínűleg megsérült az első kerék feletti elem, amiről azt se tudom, mire való pontosan. Sérült lett és mozogni kezdett, de csak a kilátásban akadályozott, ennyi az egész” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: