DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Lehet esélye Szingapúrban a Mercedesnek?

Lewis Hamilton szerint a Red Bull autója jelenleg szinte verhetetlen, ő csak a szerencsét jelölte meg, mint esélyforrást. George Russell sem biztos a dolgukban.

Monzában újabb dobogós helyet szerzett a Mercedes, George Russell az ajándékba kapott második rajtpozícióból a dobogó alsó fokát hozta ki vasárnap és bár az ilyen pályákon az autó problémái előjönnek, de ezúttal mégsem szenvedtek miattuk jelentős hátrányt. A soron következő Szingapúri Nagydíj teljesen más helyszín lesz, sokkal lassabb, kanyargósabb pálya a falak között és nem nyílt terepeln, de ugyanakkor a városi helyszín miatt visszatérhet a pattogás is. Mit várnak attól a hétvégétől a Mercedes versenyzői?

„Reálisan kell látnunk a helyzetet: az a Red Bull szinte legyőzhetetlen” – tette világossá álláspontját Lewis Hamilton.

-00122037_867



„Komoly dolgokat kell csinálnunk, hogy legyőzzük azt az autót, mert a teljesítmény terén bőven mindenki más előtt járnak. Mi nem értük utol őket és nem is jönnek fejlesztéseink, hogy ezt megtegyük, szóval a szerencsének kell mellénk állnia. Nem lehetetlen azért, mert potenciálisan legyőzhettük volna őket Zandvoortban és talán Budapesten is” – tette hozzá a hétszeres világbajnok.

„Szerintem papíron a szingapúri pályának feküdnie kellene az autónknak. Viszont ha megnézzük a korábbi városi pályákat, mint Monaco és Azerbajdzsán, láthatjuk, hogy az autó nem teljesített jól az úthibákon. Emiatt nem vagyunk biztosak abban, hogy hogyan jön majd ki a lépés. Ugyanakkor tovább kell hajtanunk és fejlesztenünk az autót, ezen a téren elégedett vagyok, hogy most már világos, hogy milyen irányba kell haladnunk” – egészítette ki csapattársa gondolatait George Russell.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: