DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Öt perccel Lewis után döntöttem” – Wolff Antonelliről

Ahogy Hamilton jelezte a Ferrarihoz való távozását, világossá vált, hogy mi a szándék a Mercedesnél, azóta erre készítették fel.

Február 1-jén derült ki, hogy Lewis Hamilton az év végén elhagyja a Mercedest és a Ferrarihoz igazol, azóta zajlottak a találgatások arról, hogy vajon kivel fogja őt pótolni a német gyártó.

A legtöbben már akkor is Andrea Kimi Antonelliről beszéltek, Toto Wolff maga dobta be a nevét, és bár voltak útelágazások (Max Verstappen, Carlos Sainz, vagy éppen Valtteri Bottas neve is felmerült), de a csapatvezető hangsúlyozta: igazából hamar megszületett a döntés.

„Öt perccel azután döntöttem erről, hogy Lewis elmondta: eligazol a Ferrarihoz” – árulta el Toto Wolff szombat délelőtt a Formula.hu részvételével tartott sajtótájékoztatón.

f1-antonelli-wolff-russell-mercedes-monza



Az osztrák úgy fogalmazott, hogy ezt követően természetesen minden felmerülő lehetőséget megvizsgáltak, a Red Bullnál történtek miatt felmerült Max Verstappen megszerzésének lehetősége is, de világos volt, hogy a vágyott versenyzőpárosuk Hamilton távozása után a Russell–Antonelli kettős volt.

„Ezt követően felgyorsítottuk a dolgokat Kimivel, hogy felkészítsük” – tette hozzá Wolff.

„A bejelentés után sok beszélgetés zajlott Totóval és a csapattal, de számomra mindig az volt a feladat, hogy a lehető legjobban teljesítsek a Formula-2-ben, illetve a korábbi F1-es autóval végzett teszteken. Az volt a dolgom, hogy teljesítsek” – mondta ugyanerről Antonelli.

 

Meddig szól a szerződés?

Elhangzott kérdésként, hogy vajon ez is egy több évre szóló kontraktus-e – amire Wolff úgy reagált, hogy az ünneplés helyett jönnek ezek a bonyolult kérdések…

… majd úgy válaszolt, hogy hosszabb távra állapodtak meg Antonellivel és Russell-lel is, de természetesen mindenkinél vannak különböző opciók, lehetőségek a folytatásra nézve, vagyis nem adott egyértelmű választ. Azt emelte ki, hogy Antonellivel a jövőre terveznek.

Az viszont kiderült, hogy a fiatal olasz a 12-es rajtszámot fogja majd viselni az autóján 2025-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: