DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

Előnyben részesíti Norrist a McLaren?

Piastri örömmel támogatja a csapatot, de még nem hoztak döntést arról, hogy beállítják-e Norris mögé – árulta el Zak Brown, aki szerint brit versenyzője nyugodtabb, mint valaha.

A McLaren nagyszerű teljesítménye és a Red Bull gyengélkedése miatt egyre többször merül fel a kérdés, hogy esetleg elkaphatja-e Lando Norris az egyéni világbajnokságban Max Verstappent. Ehhez garantáltan szükség lenne a csapattárs, Oscar Piastri segítségére, akit Magyarországon a brit visszaengedett az élre, s ezzel hét pontot veszített Verstappennel szemben.

Ezt többször nem engedheti meg magának a McLaren, ha komolyan gondolják a holland legyőzését, éppen ezért joggal merült fel a kérdés, amit neki is szegeztek Zak Brown vezérigazgatónak: vajon beáll-e Oscar Piastri a csapattársa mögé, hogy segítse őt a bajnoki küzdelemben. Az amerikai üzletember így felelt:

norris-zandvoort-win



„Ezt majd megbeszéljük Andreával” – utalt Brown Andrea Stella csapatfőnökre. „Van egy versenyzői és egy konstruktőri bajnokságunk, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Oscar nagyon egyértelmű volt, örömmel támogatja a csapatot, és Lando is örömmel teszi.”

„Zárt ajtók mögött fogunk beszélgetni, és nyilvánosságra hozzuk, amikor döntésre jutottunk. Luxus, hogy ilyen helyzetben lehetünk” – mondta Brown, majd méltatta az első rajtsort kisajátító versenyzőit:

norris-monza

„Félelmetes teljesítmény Landótól és Oscartól. Adtunk nekik egy gyors autót, ők pedig elvégzik a munkát. Gondoltuk, hogy van esélyünk a pole-ra, de néhány másik autónak is lehetett volna, tekintettel arra, hogy ez milyen szoros volt. Szerintem egy epikus csatát fogunk látni holnap” – mondta Brown, aki azt is kiemelte, milyen jó hatással vannak Norrisra a sikerek:

„Mindig is nyugodt srác volt, de miután több pole-t és több győzelmet is szerzel, akkor egy kicsit könnyebbé válnak a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: