DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Hírösszefoglaló

Steiner távozik a Haastól, a Ferrari bajban? – szerda

Fejek hulltak a Haasnál szerda este: Günther Steiner csapatfőnök nyolc évet követően távozik az istállótól, de sajtóhírek szerint Simone Resta sem dolgozik már az amerikai csapatnak.

Kétségkívül a nap híre, hogy elválnak a Haas és Günther Steiner útjai! Az amerikai F1-es istálló nyolc év után csapatfőnököt vált: 2024-ben már nem Günther Steiner irányítja a gárdát. Kinevezték az utódját is.

Pontosan hogyan történt? Mi áll a háttérben? Milyen jövő várhat ezután a csapatra? Ennek próbáltunk utánajárni.

Nyolc éven át vezette a Haast Günther Steiner, aki a Drive to Survive révén óriási népszerűségre tett szert: a legemlékezetesebb pillanataiból válogattunk.



Olasz lapértesülések szerint elhagyja az F1-es istállót Simone Resta is, miután nem értett egyet Gene Haas tulajdonos fejlesztési terveivel.

Január 1-jével fontos változás történt az olasz törvénykezésben: eltörölték a Decreto Crescitát, amelynek értelmében 2019 közepe óta a külföldről Olaszországba költöző és ott dolgozó emberek jelentős adókedvezményt kapnak. Ez hátrányosan érintheti a Ferrarit.

Rekordot dönthet idén az F1, hiszen 24 futamot tervez február végétől december második hétvégéjéig. Mit kell tudnunk a 2024-es versenynaptárról? Mutatjuk!

A Red Bull versenyzőjeként töltött másfél évéről beszélt az F1.comnak Alexander Albon. A brit–thai versenyzőt Pierre Gasly helyére léptették elő annak idején, ám 2020 végén átadták az ülését a kívülről érkező Sergio Pereznek.

Minden korábbinál tovább tart a szezon, 24 futam, három szombati nagydíj és hat sprint szerepel a programban. Egyetértetek az F1 törekvéseivel? Itt tudtok szavazni!

Hivatalosan is munkába álltak Wokingban a McLaren 2023-as mérnökszerzeményei, miután letöltötték kertészkedési szabadságukat.

Legtöbbször átfogó változások hozták el az őrségváltást az F1-ben, de olykor elég volt ennél kevesebb is – avagy miben bízhatnak 2024 előtt a Red Bull üldözői.

A címvédő első győzelmét hozta a szerdai nap a Dakaron, de többen is taktikáztak a rajtpozíció miatt. Loeb büntetést kapott, az összetettben még mindig Al-Rahji vezet.

Al-Attiyah tud valamit? Sainz, Loeb, Peterhansel és Al-Rahji is lassított, a címvédő viszont más stratégiát választott. Íme a Dakar-sztárok szavai.

Ezúttal egy Formula-1-es versenygépet alkotott meg csokoládéból a különleges alkotásairól ismert francia cukrász, Amaury Guichon. A videó leírása a csokiautó a valódi F1-es méretek felének felelnek meg, viszont az alkotás – amely hét napon át, nagyjából 59 kg csokoládéból készült – rendkívül részletgazdagra sikerült.

A 2023-as szezon során több F1-es nagydíjon, többek között a Hungaroringen is feltűnt a képzeletbeli F1-es istálló, az APX GP, amely a Brad Pitt főszereplésével és Lewis Hamilton rendezésével forgatott új filmhez készített jeleneteket. A friss hírek szerint a következő forgatás viszont nem F1-es futamon lesz, hanem a január második felében rendezendő legendás amerikai versenyen, a Daytonai 24 óráson.

Bejelentette két gyári Hypercar-egységének versenzyőit a március elején rajtoló Endurance-világbajnoki szezonra a Ferrari. Az 50-es és az 51-es autót is változatlan trió vezeti majd a 2024-es szezonban: előbbiben Antonio Fuocót, Miguel Molinát és Nicklas Nielsent láthatjuk majd, míg a Le Mans-győztes egységben ezúttal is Alessandro Pier Guidi, James Calado és Antonio Giovinazzi fog vezetni a kilencfutamos évad során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: