DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Sajtó: Távozik a Haas technikai igazgatója

Olasz lapértesülések szerint elhagyja az F1-es istállót Simone Resta, miután nem értett egyet Gene Haas tulajdonos fejlesztési terveivel.

Komoly csapás érheti az olasz Motorsport értesülései szerint a Haas Formula-1-es alakulatát néhány héttel a 2024-es idény rajtját megelőzően. A lap ugyanis úgy tudja, hogy távozik az istállótól a technikai igazgató, Simone Resta.

f1-resta-haas



Sajtóértesülések szerint a Haashoz 2021-ben a Ferrarival kötött szorosabb együttműködés részeként csatlakozó Resta már nem érzi motiváltnak magát az amerikai csapatnál, de a valószínűsíthető távozásának okai között említik, hogy nem egyezett a véleménye és konfliktusba került a fejlesztési irány kapcsán Gene Haas tulajdonossal.

A Haas 2023-ban újabb csalódáskeltő szezont teljesített: miután a 2022-es szabályváltozások révén sikerült elmozdulniuk az abszolút sereghajtó pozícióból, tavaly újfent az utolsó helyen végeztek a konstruktőrök között, mindenekelőtt a VF-23-as borzalmas gumikezelésének betudhatóan, amely miatt Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen csak elvétve tudta pontszerzésre váltani az olykor jelentkező időmérős villantásokat.

Ami Restát illeti: a lap szerint az útja vagy a Ferrarihoz vezethet vissza, de akár a 2026-ban az Audi gyári csapatává formálódó Sauber/Stake F1 Teamnél is kiköthet. Korábban a Scuderiánál több éven át volt vezető tervező, majd a karosszéria fejlesztéséért felelős részleg első embere, miközben egy évig az Alfa Romeónál is tevékenykedett technikai igazgatóként, azaz mindkét istálló ismerős a számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: