DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Hírösszefoglaló

Motiváló Hamilton, Massa támogatói – vasárnapi F1-es hírek

Verstappen akár 45 éves koráig versenyezhet, Norris legendás McLarent vezethetett, győzött Michelisz, Bastianini és Kristoffersson: egy helyen a nap hírei.

Mi történt vasárnap a versenypályákon?

A TCR Világsorozat bathursti állomásán Michelisz Norbert nyerte a második futamot, ezzel ideiglenesen visszavette a vezetést is a bajnoki tabellán. Az utolsó versenyen aztán ötödik lett, így most egyetlen pont a lemaradása Yann Ehrlacher és Rob Huff mögött – a két futam szöveges és videós összefoglalója ITT, a pontverseny állása ITT nézhető meg.

tcr-michelisz-bathurst-2



A Ralikrossz-világbajnokság idénye az immár hatszoros vb-győztes Johan Kristoffersson sikerével zárult a második hongkongi állomáson – beszámoló ide kattintva.

A MotoGP-ben a Ducati gyári versenyzője, Enea Bastianini szerezte meg idei első sikerét a Malajziai Nagydíjon, míg a két vb-aspiráns, Francesco Bagnaia és Jorge Martin a harmadik és negyedik helyen futott be, így 14 pontra hízott közöttük a különbség. Bagnaia viszont a futamot követően figyelmeztetést kapott, amiért a megengedettnél alacsonyabb volt az első guminyomása, így már mindkét vb-rivális feje fölött ott lóg a büntetés lehetősége a következő kihágásnál.

motogp-bastianini-ducati-1

Emellett a Repsol Honda szabad ülése kapcsán is érkeztek fejlemények: a legfrissebb hírek szerint mégis a VR46-os Luca Marini lehet a befutó – részletek itt, ha pedig még több MotoGP-s hírre és információra vagy kíváncsi, például a 2024-re tervezett „megszorítások” kapcsán, amelyekkel a Ducatit fognák vissza, csatlakozz ide kattintva a Formula MotoGP csoportunkhoz!

Egy vb-címet is kiosztottak amúgy Sepangban: a Moto2-ben Pedro Acosta ért fel a csúcsra. A jövőre már a MotoGP-ben szereplő spanyol tehetség így 19 évesen már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, hiszen 2021-es debütálásakor pedig a Moto3-ban nem talált legyőzőre újoncként.

moto2-acosta-2

Vasárnapi F1-es hírek

„Max akár 45 éves koráig is versenyezhet” – hiába lengette be többször is a korai távozás lehetőségét a bővülő naptár miatt a háromszoros F1-es világbajnok Max Verstappen, apja szerint fia sosem fog belefáradni a versenyzésbe.

Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton a nehezebb időszakokban – amelyekből persze nem sokban volt része a karrierjében – is mindig megőrizte a versenyképességét és a motivációját, ezzel pedig mindenki mást is motivál a hétszeres F1-es világbajnok.

f1-hamilton

Felipe Massa továbbra is bízik benne, hogy a Ferrari mellé fog állni: bár eddig hallgat a brazil ügyében a Scuderia, az ex-F1-es pilóta hiszi és reméli, hogy volt csapata kiáll mellette, elvégre „közösen veszítették el a vb-címet”. Massa arról is beszélt, hogy sokan megállítják az utcán, hogy a támogatásukról biztosítsák – a korábbi versenyző legfrissebb nyilatkozata ide kattintva olvasható.

„Megvan benne a Red Bull-energia” – Yuki Tsunoda őszintén beszélt arról, miért tarthatják többen jelöltnek az energiaitalosok ülésére Daniel Ricciardót, mint őt, ugyanakkor hisz benne, hogy legyőzheti az ausztrált.

f1-horner-redbull

„Egyszerre idegtépő és izgalmas” – ezt Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője fogalmazta meg a 2026-os saját motorjuk fejlesztése kapcsán.

A pálya nyomvonalától függ, hogy jó-e az F1-es sprint? A Pirelli szerint ez a legfontosabb tényező, így elsősorban a helyszíneket kell jól megválasztani – bővebben itt.

Végezetül pedig: Lando Norris Alain Prost 1984-es McLarenjét hajtotta meg Sonomában – minderről videót is mutattunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: