DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Alonso: Lewis mindannyiunkat motivál

Az Aston Martin spanyol versenyzője szerint a hétszeres F1-es világbajnok a nehezebb időszakokban is mindig megőrizte a versenyképességét és a motivációját.

Hosszú idő után ismét roppant versenyképes idényt produkál Fernando Alonso a Formula-1-ben. Bár az Aston Martin a szezon második felére elhalványult, a spanyol így is összesen hét dobogós helyezést gyűjtött be, és bár Lewis Hamilton elszakadni látszik tőle, két fordulóval a vége előtt még őrzi a világbajnoki összetett negyedik helyét – igaz, már csak néhány ponttal előzi Lando Norrist és Carlos Sainzt.

A 42 éves versenyzőt sokan méltatják a kitartásáért és azért, hogy még ennyi esztendő után is őrzi a harci szellemét – amit jól mutatott néhány napja a parádés interlagosi védekezése is Sergio Perez ellen a dobogó alsó fokáért.

f1-alonso-hamilton_1



Egykori csapattársa és riválisa, Lewis Hamilton a karrierje során kevesebb mélypontot élhetett át, mint Alonso. Ennek ellenére amikor a spanyolt arról kérdezték a GQ interjújában, hogy szerinte a hétszeres F1-es világbajnok is ugyanúgy megőrizte-e volna a motivációját a gyengébb autókban ülve, ahogy azt ő tette a nehezebb évadok során, Alonso komoly méltatásban részesítette Hamiltont:

„Nehéz ezt megmondani. Eltérő a személyiségünk és a motivációnk. Lewis mindig remekül teljesített abban, hogy koncentrált és versenyképes maradjon életének azon szakaszaiban is, amikor nem volt alatta versenyképes csomag. Nem volt túl sok ilyen periódus, de mindig magas szinten teljesített.”

„Most nem a legjobb az autója, a Red Bull dominál, mégis folyamatosan harcol. Üldözi Perezt a második helyért, és sosem adja fel. Mindannyiunkat motivál, hogy látjuk, hogyan őrzi meg a motivációját Lewis a rengeteg megnyert világbajnoki címe után” – fogalmazott Alonso a Mercedes pilótája kapcsán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: