DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 22. szerda

WRX

Ne maradj le semmiről a sprintes brazil hétvégén!

Jön az F1 idei utolsó előtti fordulója Interlagosban, ahol ráadásul sprintet is rendeznek szombaton, de visszatér a WTCR, lesz Superbike, míg a WEC, a WRC és a WRX szezont zár – mutatjuk a programot.

részletek

Ne maradj le semmiről a Mexikóvárosi Nagydíjon!

Jön az F1 amerikai túrájának következő állomása, ahol csak egy árnyalattal lesz elviselhetőbbek az időpontok – ráadásul az óraállításra is figyelnünk kell. Mutatjuk az időtervet a tv-közvetítésekkel.

részletek

Kristoffersson-dupla és magyar siker Spában

Két győzelmet szerzett az ikonikus pályán a négyszeres világbajnok – ezzel hétből hatnál tart a WRX első elektromos szezonjában. Timmy Hansent balszerencse üldözte, az újonc Bergström kettős dobogót ért el. Az Európa-bajnokságon Kárai Tamás idei legjobb eredményét szerezte, és az összetettben sem végzett még ennyire elöl.

részletek

WRX: Kristoffersson ismét győzni tudott

Bár az elődöntőben és a finálé rajtjánál sem brillírozott, végül mégis Johan Kristoffersson ünnepelhetett a dupla fordulós belga hétvége szombati napján. A svéd pilóta idei ötödik sikerét aratta.

részletek

Véget ért Kristoffersson győzelmi sorozata, nő a dobogón

A svéd címvédőt négy elsősége után a portugál forduló második napján büntetés fosztotta meg az újabb győzelemtől. Helyette Niclas Grönholm diadalmaskodott, akinek eddig nem jött ki a lépés a szezonban. Társaságában pedig először állt női pilóta a WRX dobogóján. Az Európa-bajnokságon Ide és Pauwels diadalmaskodott, Kárai megvillant néhány futamon.

részletek

Négyből négy: Kristoffersson megállíthatatlan

A Ralikrossz-világbajnokság portugáliai állomásának szombatján is dominált a svéd: egyetlen futamot nem ő nyert a nap során, de azt is csak defekt miatt, így továbbra is hibátlan a 2022-es mérlege.

részletek

WRX: Kristoffersson továbbra is verhetetlen

A Ralikrossz-világbajnokság Rigában rendezett dupla futamának második napján is megállíthatatlannak bizonyult Johan Kristoffersson. Kárai Tamás az EURO RX1 értékelésben a hatodik helyen végzett.

részletek

WRX: Kristoffersson Rigában is nyert az első napon

A Ralikrossz-világbajnokság mezőnye első elektromos szezonjának második helyszínén, Lettországban fut ezen a hétvégén dupla fordulót. Továbbra sem bő a mezőny, mindössze nyolc pilóta nevezett.

részletek

Ez történt a WRX elektromos érájának első versenyén

Sovány, nyolcfős mezőnnyel és új formátummal indult az RX1e szabályrendszer Norvégiában – végül a világbajnokság rekordtartója, Johan Kristoffersson jegyezte az első győzelmet.

részletek

Szabó Krisztián rovata: Szabályváltozások

A 2022-es a változások éve több nagy nemzetközi sorozatban is. A Formula–1-ben radikálisan átalakult az aerodinamika, a WRC-ben Rally1-es autók érkeztek hibrid hajtással, a Ralikrossz-világbajnokságon pedig a benzinmotort leváltják teljesen elektromosra, egységes lesz az erőforrás, az akkumulátor és a hajtás is.

részletek

Szabó Krisztián: Megtiszteltetés, hogy első lettem a TOP50 listán

Ralikrossz-világbajnokságon elért sikerei révén 2021-ben Szabó Krisztiánt szavazták meg a legjobb magyar autóversenyzőnek az Autósport évkönyv készítői. A 29 éves ralikrosszos két harmadik helyezést szerzett, de elárulta, ennél többre vágyott.

részletek

Nem biztos, hogy a világbajnokságon marad Szabó Krisztián

Magyarország eddigi legjobb eredményeit érte el a ralikrossz legmagasabb szintjén, de előfordulhat, hogy 2022-ben egy másik sorozatban látjuk a TOP50 Magyar Autóversenyző lista első helyezettjét. Ami biztos: elektromos autóval fog versenyezni.

részletek