DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Megvan benne a Red Bull-energia” – Tsunoda Ricciardóról

Főleg azóta, hogy az ausztrál F1-es visszatért az AlphaTauri színeiben, nem emlegetik esélyesként a Red Bull-ülésre Tsunodát – elmagyarázta a japán, miért.

Yuki Tsunoda harmadik szezonját tölti a Formula-1-ben az AlphaTauri színeiben, s idén úgy tűnik, némileg előrelépett tempó és stabilitás terén is – jóllehet, a két héttel ezelőtti F1-es Mexikóvárosi Nagydíjon értékes pontokat dobott el magától és a csapattól azzal, hogy ütközött Oscar Piastrival.

f1-tsunoda-ricciardo-alphatauri-1



Ennek ellenére a japán neve igazából sosem merült fel komolyan az anyacsapat, a Red Bull ülésével kapcsolatban, amikor az alulteljesítő Sergio Perez lehetséges utódjait emlegették. Ez pedig különösen igaz azóta, hogy Daniel Ricciardo fél év kihagyás után visszatért a rajtrácsra (de egyébként még a beugróként az ausztrált helyettesítő Liam Lawson neve is többször előkerült, mint Tsunodáé).

Tsunoda ugyanakkor megérti, hogy a többszörös nagydíjgyőztes Ricciardót esélyesebbnek tekintik a Red Bull ülésére – a célja viszont így is az, hogy tanuljon tőle és közben le is győzze őt:

f1-tsunoda-ricciardo-alphatauri-2

„Danielnek több tapasztalata, több rajongója van, jobban bíznak benne és nagyobb értéke, szóval ez érthető. Nekem csak konzisztensen mutatnom kell a teljesítményemmel nekik és mindenkinek, hogy én is jelölt lehetek. Akárhogy is, Checónak szerződése van a következő évre, és nem tudunk semmit tenni, hogy változtassunk bármin. Nekem most csak az eredményeket kell hoznom.”

„Jó munkát végez, különösen a McLarentől visszatérve. Úgy tűnik, komfortosan érzi magát az autóban, főleg az előző csapataihoz képest. Úgy gondolom, megvan benne a Red Bull-os energia, megvan a Red Bull-stílusa.”

„Ugyanakkor így sem aggódom amiatt, hogy ne tudnám őt legyőzni vagy valami. Így is magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy le tudom őt győzni, és eközben tanulhatok is tőle” – tette hozzá az AlphaTauri versenyzője, akit a MotorsportWeek.com portál idézett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: