DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Hírösszefoglaló

Verstappen nyert és beleszállt az F1-be – szombati hírek

Max Verstappen lett a sprintkirály, miután az idei hat kiírásból négyet is a 2023-as világbajnok nyert meg, ám ennek ellenére páros lábbal szállt bele ebbe a formátumba.

Egyeztet az F1 vezetése és a csapatok arról, hogyan változhat 2024-ben a sprintformátum: a friss hírek szerint az események sorrendje változna.

Felröppentek olyan híresztelések, miszerint visszakozhat az F1-es beszállástól az Audi – most a velük partnerségre lépő istálló tisztázta a helyzetet.

Ocon idiótának nevezte Alonsót, de a spanyol vétlen elszenvedőnek érzi magát. Az Alpine F1-es versenyzőjét az interlagosi orvosi központba vitték kivizsgálásra, miután furcsa balesetet szenvedett az Aston Martin versenyzőjével.



Változhat az USA Nagydíj végeredménye! Többszáz másodpercnyi időbüntetéssel repítenék az F1-es USA Nagydíj 7. helyére Hülkenberget – tömeges pályaelhagyások miatt kért felülvizsgálatot a Haas.

Verstappené az utolsó sprint

A rajttól a célig vezetett a háromszoros F1-es világbajnok, Lando Norris a pole-t második helyre fordította. A mezőny sűrűjében számos csata zajlott a Sao Pauló-i Nagydíj szombati futamán.

Önkritikusan fogalmazott a rajtját illetően az F1-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintje után Sergio Perez, aki így is növelni tudta előnyét a bajnoki tabellán.

A tavalyinál jobb volt a helyzet az abroncsokkal, de továbbra sem lehet tövig nyomni a gázt: ezt mondta a győztes az F1-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintje után.

A pole-pozíciós bealudt a brazil sprint első körében, ahol két pozíciót is veszített. Lando Norris egy érdekes megjegyzést tett a McLaren és Red Bull motorerejéről.

Hiába nyerte meg az eddigi F1-es sprinteknek több, mint a felét, Verstappen újabb kirohanást intézett a formátum ellen – Perez fordított rajtrácsot akar.

Szörnyű és élvezhetetlen volt a Sao Pauló-i F1-es sprint Hamilton elmondása szerint, ő és Russell is a végére teljesen elfogyó gumikra panaszkodik. Toto Wolff magyarázta el, mi állt a háttérben.

Verstappen és Norris kemény kritikával illette az új időmérős szabályozásokat: a bokszutcai várakozás betiltása „borzalmas”, a minimumidő „ostobaság” szerintük.

Perez növelte az előnyét Hamiltonnal szemben, Tsunoda kettőt előzött, az AlphaTauri közelít a Williamsre: így áll az F1 pontversenye a Sao Pauló-i Nagydíj sprintje után.

Az F1-es sprintek megreformálására – amiről Verstappen és Norris is meglehetősen pikírten nyilatkozott – felmerült ötletek egyike az volt, hogy külön sprintbajnokságban értékeljék a szombati versenyek eredményeit. Az utolsó idei sprint után összesíthetjük, hogy nézne ki ez a különbajnokság a 2023-as szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: