DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
F1

„Normális hétvégét!” Verstappen újra nekiment az F1-es sprintnek

Hiába nyerte meg az eddigi F1-es sprinteknek több, mint a felét, Verstappen újabb kirohanást intézett a formátum ellen – Perez fordított rajtrácsot akar.

Az F1-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintjét követően az első háromban végzett versenyzőket arról kérdezték, milyen változásokat szeretnének a sprinteket illetően – utalva arra a múltheti hírre, hogy az illetékesek megfontolás tárgyává teszik a formátum újabb átalakítását.

Max Verstappen rövid és velős választ adott a kérdésre: „Csak azt kérem, hogy legyen helyette normális versenyhétvége. Köszönöm. Nem érdekel semmilyen változtatás, nem szeretem.”

interlagos-start-1



Lando Norris arra tett utalást, hogy szerinte mindegy, mit szeretne, úgyse veszik figyelembe a javaslataikat, mert mások hozzák a döntéseket: „Nem számít, mit mondunk, nincs hatással semmire, különösen ebben a témában” – mondta a brit, majd kitért arra a felvetésre is, hogy a sprinteken sem lehet végig nyomni a gázt, amit Max Verstappen is hangsúlyozott a leintés utáni nyilatkozatában:

„Szerintem így is a határig nyomjuk, persze nem annyira, mint az időmérőn, de hát sosem lehet annyira nyomni, mint az időmérőn” – mondta, majd kiemelte, hogy a nézői élmény szempontjából igenis fontos, hogy kopjanak az abroncsok: „Ha egyáltalán nem kopnának a gumik, talán egyetlen előzés sem lett volna.”

interlagos-start-2

Sergio Perez viszont megfogalmazta, mit kezdene a sprinttel – valószínűleg sokakat meglepve a válasszal: „Szerintem, ha meg akarják tartani a sprintet, meg kellene változtatni. A fordított rajtrácsot javasolnám, hogy érdekesebb legyen a rajongók számára, mert jelenleg nem működik az, amit el akarunk érni” – mondta, majd amikor visszakérdeztek tőle, hogy komolyan gondolja-e, így felelt:

„Felkavarná a dolgokat, több lehetőséget teremtene az izgalmakra, több előzés lenne. Ha marad ez a sprint, meg kellene próbálni valami mást csinálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: