Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 22. csütörtök

FordítottRajtrács

Csökkentené a győzelmek értékét a fordított rajtrács

Ez az elsődleges aggodalmuk az F1-es versenyzőknek, akik egyöntetűen azt vallják: nem ez lenne a helyes módja annak, hogy izgalmat csempésszenek a futamokba. Sainz azért egyszer kipróbálná.

részletek

Az F1 téged is megkérdez, szeretnél-e fordított rajtrácsot

A Formula-1 döntéshozói egy kérdőív segítségével a rajongók véleményét is kikérik az utóbbi hetekben ismét beszédtémává vált fordított rajtrácsos időmérőfutam kérdésében, amit 2021-ben négy hétvégén szeretnének kipróbálni.

részletek

Kritikák a fordított rajtrácsra: Big Brother, pankráció és műfeszültség

A világbajnok, a mezőny leglassabb autójában ülő, a csapatvezető és az FIA elnöke sem örülne, ha a változatos eredmények érdekében fordított erősorrendben állna fel az F1-es rajtrács.

részletek

Újra téma a fordított rajtrácsos futam ötlete

Az őrületes Olasz Nagydíjon felbuzdulva az F1 ismét nekiveselkedik, hogy átalakítsa egyes versenyhétvégék menetét. Komoly fegyvertény, hogy most már nincs szükség a csapatok egyhangú támogatására.

részletek

Russell: Fordított rajtrács? Én lennék az idióta

A szezonkezdet előtt mérlegelt fordított rajtrácsos futamok kedveztek volna a Williamsnek, de George Russell hálás, hogy végül elvetették az ötletet. Már az F2-ben sem szerette a koncepciót.

részletek

Ezért szavazta le a fordított rajtrácsot a Mercedes

A címvédő csapat vezetője, Toto Wolff három érvet is felsorolt amellett, miért is nem bólintottak rá a vb-tabella állásának fordított sorrendje alapján rajtoló kvalifikációs versenyek ötletére.

részletek

Az F1 ejtette a fordított rajtrácsos ötletet

Az időmérős formátum megváltoztatása nem nyerte el minden csapat tetszését, ezért a sorozat más megoldásokat keres a dupla versenyhétvégék izgalmasabbá és látványosabbá tételére.

részletek

A Mercedes az egyetlen csapat, amely ellenzi a sprintfutam bevezetését

Kiderült, hogy az a bizonyos istálló, amely határozottan elhatárolódott a két helyszínen kipróbálandó fordított rajtrácsos kvalifikációs futamtól, a Mercedes. Elég egyetlen csapat nem szavazata, hogy az elképzelésből ne legyen semmi.

részletek

Fordított rajtrácsos sprintfutam már az első 2020-as versenyeken?

A Formula-1 kísérleti jelleggel sprintfutamot rendezne időmérő helyett az egyik osztrák és brit hétvégén. Az FIA és a legtöbb csapat a formátum mellett áll, csak egyetlen istálló nem támogatta.

részletek

Ezen a három pályán jöhet a fordított rajtrács 2020-ban

Hogy mennyire komolyan gondolja a Formula-1 a fordított rajtrácsos kvalifikációs futamokkal való kísérletezést, azt jelzi, hogy már a lehetséges helyszíneket is kiválasztották ehhez. Spa-Francorchamps is köztük.

részletek

Villeneuve: Jobb volt, amikor Senna és Prost mindenkit lekörözött?

Az 1997-es világbajnok borzalmas elképzelésnek tartja a fordított rajtrács ötletét, szerinte az már nem versenyzés lenne, hanem egy játék. Azt sem érti, miért sírja vissza mindenki Senna és Prost korát.

részletek

Brawn tisztázta, lesz-e fordított rajtrács jövőre

Az új formátumokat leghatásosabban élesben lehet kipróbálni, ezért 2020-ban néhány helyszínen kísérleti jelleggel változhat az időmérő edzés – mondta Ross Brawn.

részletek
Olvastad már?