DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren nyíltan a Mercedes mellé állt

A wokingiak is ellenzik a fordított rajtrács bevezetését, szerintük ez a sport nem erről szól - rendben van, hogy unalmas a Mercedes sikere, de akkor tessék legyőzni őket a hagyományos módon.

A csapatok közül eddig a Mercedes állt ki leghangosabban, sőt, talán egyedüliként a fordított rajtrács bevezetése ellen - mint ismert, Ross Brawnék az izgalmasabb futamok reményében erőltetik ezt és az Olasz Nagydíjat is példaként hozzák fel az ötlet igazolására. A sport azonban sosem lehet ez - az nyerjen, aki a legjobb, vallják sokan, köztük Toto Wolff. Most Andreas Seidl és a McLaren is mellé állt:

seidl_2



"Számunkra a Formula-1 egy bajnokság és mindig is az volt, ahol mindenki azonos szabályok szerint dolgozik. A legjobb csapat a legjobb autóval és a legjobb pilótával az élen lesz a kvalifikáción, majd ha minden jól megy vasárnap, akkor marad is ott és megnyeri a futamot. Ez az, ami miatt mi abszolút nem támogatjuk a fordított rajtrács bevezésének ötletét" - idézi Seidl szavait a GPFans. A McLaren csapatvezetője szerint ez nem megoldás a Mercedes korszakának megtörésére.

"Egyszerűen el kell fogadnunk és tiszteletben tartanunk azt, ahogy a Mercedes az utóbbi évek során felépítette ezt a dominanciát. Megérdemlik, hogy ott legyenek, mert ők végzik a legjobb munkát mindenki máshoz képest, innentől egyszerűen mindenki előtt adódott a lehetőség, hogy felzárkózzon. Jövőre szerint átmeneti év lesz, ahol nem lesznek nagy változások az erőviszonyokban, de a 2022-es szabályváltozások segítenek szorosabbá tenni a küzdelmet. Szerintem ez pozitív és ezért nem kell most más hasonlót bevezetni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: