DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Verstappen: Senki nem nyomhatja padlóig a gázt

A tavalyinál jobb volt a helyzet az abroncsokkal, de továbbra sem lehet tövig nyomni a gázt: ezt mondta a győztes az F1-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintje után.

Idén hatból négy, a sprintek történetében tizenkettőből hét győzelem áll Max Verstappen neve mellett, aki már a rajtnál eldöntötte a szezon utolsó „kisdíjának” a sorsát. A háromszoros világbajnok a pazar reakcióidő ellenére nem volt teljesen elégedett a rajtjával:

verstappen-perez-interlagos



„Természetesen fontos volt megpróbálnom az élre állni a rajtnál, és bár az első elrugaszkodás nem volt valami remek, a start második fele nagyon jól sikerült, így mellé tudtam kerülni” – mondta, és ha már Norris mellé került, meg is előzte, onnantól pedig a kezében volt a győzelem.

„Aztán minden a verseny menedzseléséről szólt” – folytatta Verstappen. „Ezen a pályán nagyon nagy a gumikopás, így hosszú 24 kör volt egy szetten. Próbáltam konstans köridőt tartani, és szerintem egészen jól sikerült lehozni a futamot.”

verstappen-interlagos

Amikor arról kérdezték, meglepett-e a gumik ilyen szintű kopása, Verstappen a vártnál gyengébb eredményt hozó 2022-es hétvégét idézte fel: „Tavaly nagyon nehéz dolgunk volt itt, ma sokkal jobb volt a helyzet. De még mindig elmondható, hogy senki nem nyomhatja tövig a gázt, kontroll alatt kell tartani az abroncsokat, és szerintem ez jól sikerült ma.”

És hogy megnyerheti-e a versenyt? Verstappen természetesen magabiztos: „Ez egy remek kezdés, szerintem sokat tanultunk ma, és remélhetőleg holnap valami hasonlóra leszünk képesek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: