DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Ő vesztette el” – Alonso csak rosszkor volt rossz helyen

Ocon idiótának nevezte őt, de a spanyol vétlen elszenvedőnek érzi magát. Az Alpine F1-es versenyzőjét az interlagosi orvosi központba vitték kivizsgálásra.

Tavalyi csapattársak ütköztek a Sao Pauló-i Nagydíj sprintszétlövésén az SQ1-es fázis végén. Esteban Ocon összeért Fernando Alonsóval, majd a gumifalban kötött ki: a becsapódás erejét mutatja, hogy az egyik abroncs leszakadt a felniről, az Alpine hátsó szárnya összetört, a gumifalat pedig hosszas állás során kellett javítani. Alonso sem járt jobban, az Aston Martin defektet kapott és felfüggesztése sérült, ezért végül nem tudott pályára hajtani az SQ2-ben.

Ocon a rádióban a spanyolt okolta – „idióta Alonso” –, a kétszeres világbajnok viszont azt jelentette, a francia ment bele. A visszajátszások alapján mindketten közreműködtek a balesetben: Alonso minimálisan befelé kormányzott, Ocon viszont megcsúszott és korrigált, így keresztezte az Aston Martin útját.

„Nem láttam még a visszajátszást, de azt mondták, hogy kicsit elvesztette az autót. Ez egy olyan helyzet: rossz helyen, rossz pillanatban” – mondta tömören a balesetről a szétlövés után nyilatkozó Alonso.



„Sajnos nem tudtuk befejezni az időmérőt. Sajnálatos, hogy mindkét autónk kiesett a kvalifikáción, mindkét autó jelentősen sérült. Nem így akartuk” – tette hozzá Alonso. A pénteki időmérőn második sort megszerző Aston Martin a sprintre a rajtrács másik végén kötött ki, Alonso 15. helyről rajtolhat csak, az SQ1-ben kieső Lance Stroll pedig a 17. pozícióból – a zöld autók éppen Ocont fogják közre.

Alonso hozzátette, az Aston Martinnak nem kell aggódnia a sprinten való részvétel miatt. A versenytempóra vonatkozóan azonban két időmérő után is vannak kérdőjelek, a pénteki remek tempó után ma az SQ1-ben küszködött a csapat – mindenesetre magabiztosabbak, mint Mexikóban és Texasban voltak.

Ocont az orvosi központba vitték

A nagy becsapódás miatt – az ilyenkor érvényes irányelvek értelmében – Esteban Ocont bevitték az interlagosi pálya orvosi központjába rutinvizsgálatra. A pilótát a vizetet követően kiengedték, jelentette az Alpine.

„Az incidens után Estebant elővigyázatosságból orvosi központra vitték. Azóta szabad jelzést kapott” – olvasható röviden a csapat Twitter-oldalán. A kivizsgálás magyarázatot ad arra, Alonsóval ellentétben a francia miért nem nyilatkozott a balesetről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: