DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Perez: A borzalmas rajton ment el a 2. hely

Önkritikusan fogalmazott a rajtját illetően az F1-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintje után Sergio Perez, aki így is növelni tudta előnyét a bajnoki tabellán.

Sergio Perez rettenetes rajtot vett a brazíliai sprinten, amivel gyakorlatilag minden esélyét elvesztette nemcsak arra, hogy a győzelemért csatázzon, de a második hely megszerzésére is. A mexikói versenyző ennek megfelelően önkritikusan nyilatkozott az elrugaszkodásáról a leintést követően:

„Hát ez nem volt könnyű. A rajtom borzalmas volt, veszítettem egy helyet George ellen, majd a négyes kanyarban egy újabbat Lewisszal szemben” – kezdte a bajnoki ezüstéremre hajtó mexikói, aki ennek ellenére végül legalább a dobogóra odaért (volna, ha a sprinten lenne dobogó).

perez-interlagos



„Onnantól kezdve küzdenem kellett, teljesen elhasználtam az abroncsaimat, amiért meg is fizettem a végén. Összességében jó nap volt egy erős pontszerző hellyel, de sajnos a gyenge rajt nélkül még előrébb is végezhettünk volna szerintem” – mondta Perez, aki 25 pontra növelte előnyét az őt üldöző Hamiltonnal szemben.

Ezt így nyugtázta: „Persze ez fontos, de fontosabb, hogy megőrizzük a lendületünket. Remélhetőleg holnap a versenyen egy erős eredménnyel meg is tudom szilárdítani az előnyt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: