DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Hírösszefoglaló

A Red Bull titka, Massa jogi lépése, készül a Herendi – csütörtöki hírek

Hollandiában a McLaren szponzora ellen tiltakoznak, Vettel is örül Alonso sikerének, a MotoGP Osztrák Nagydíján a Formula.hu – ezek augusztus 17. friss hírei.

Hír érkezett kedden a Magyar Nagydíj egyik fő sztorijáról. A Lando Norris figyelmetlensége miatt eltört Herendi porcelántrófea másolata szeptemberre készül el, ezt követően kapja meg a győztes Max Verstappen – a hírről a Formula.hu számolhatott be elsőként.



Felipe Massa lépett: Kártérítést követel 2008-ért. A sajtó birtokába jutott a hivatalos levél, amelyet az egykori ferraris ügyvédei címeztek az F1 és FIA részére. Eszerint a brazilt több tízmillió euró veszteség érte a vb-cím elvesztése miatt. Részletek a levélből itt találhatók.

Jogi kiskaput kihasználva olyan terméket népszerűsít a McLaren csapat a Holland Nagydíjon, amely be van tiltva az országban – egészségügyi szervezetek nyújtottak be panaszt. Bővebben.

A DRS-előny nem trükk, hanem egy kitalált koncepció eredménye, a Red Bullnál pedig nem értik, hogy a többi csapat ezt miért nem látja. A McLaren szerint ez a fór tartós lehet – a témát ebben a cikkben boncolgattuk.

Johnny Herbert szerint Sergio Perez hátránya borzasztóan nagy Max Verstappenhez képest, és a Red Bullnak ennél stabilabb pilótára lesz szüksége, amint a riválisok feljavulnak – bővebben itt.

Örül Fernando Alonso sikerének Sebastian Vettel – ezt árulta el a visszavonult négyszeres F1-es világbajnok a Red Bulletinben. A német expilóta szerint könnyebb lenne számára, ha rossz lenne az Aston autója, de örül, hogy volt csapata sikeres, és hogy Alonso végre kapott egy esélyt. A spanyolról a csapattárs, Lance Stroll is szót ejtett: nem tagadja, hogy Alonso gyorsabb nála.

Április óta már a 2024-es autót fejleszti a Williams. Alex Albon elárulta: egy évek óta fennálló problémát szeretnének elkerülni a jövő évi modellel. Emellett a költségsapka hatásairól is megosztotta véleményét. Egy másik, csapathoz kapcsolódó nyilatkozat is megjelent ma: Toto Wolff szerint néhány F1-es csapat csak a saját érdekét nézte a Williams legutóbbi pénzügyi felvetésénél, így az egészből nem lett semmi. Legalábbis egyelőre – részletek itt.

Különleges Formula-1-es rekordot birtokol Nico Hülkenberg: övé a legtöbb dobogós helyezés nélküli versenyrajt csúcsa, jelenleg 193 starttal – a Haas esélyeit ismerve pedig minden valószínűség szerint év végére eléri a 200-at ez a szám. A német szerint paradox módon a negatív statisztika éppen azt bizonyítja, hogy jó versenyző.

Sajtónap a MotoGP Osztrák Nagydíján

A hétvége során kiemelten foglalkozunk a MotoGP Red Bull Ringen tartott versenyével, mivel kollégánk tudósítóként a helyszínen tartózkodik. A csütörtöki hivatalos sajtótájékoztató legérdekesebb szereplője Joan Mir volt: a 2020-as világbajnok bevallotta, hogy mentálisan összeomlott és a visszavonulást is fontolgatta sikertelen hondás szezonja során.

Dolgozik „egy jobb megoldáson” az idén két MotoGP-futamot nyerő Marco Bezzecchi menedzsmentje: rövidesen további dominók dőlhetnek a Ducatinál. Részletek.

Gyászhír Ázsiából: egy indonéz futamon szerzett sérülései következtében életét veszítette a 22 éves Haruki Noguchi. Egy héttel a végzetes futam előtt dobogót ünnepelt a suzukai nyolcórás motorversenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: