DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

„Figyelmeztető adat, Perez helyében aggódnék” – a körönkénti egy másodperc sok

Johnny Herbert szerint Sergio Perez hátránya borzasztóan nagy Max Verstappenhez képest, és a Red Bullnak ennél stabilabb pilótára van szüksége.

Az eddigi 12 időmérő alatt Sergio Perez átlagosan 0,959 másodperccel volt lassabb Max Verstappennél, ami az egész mezőny legnagyobb különbségének számít csapaton belül.

Az OLBG adataira reagált a korábbi F1-es pilóta, Johnny Herbert, aki sokakhoz hasonlóan szintén úgy véli, hogy a Red Bull biztató megnyilvánulásai ellenére Perez helye igenis erősen kérdéses.

„Ez a szám figyelmeztető: senki nem akar ilyen messze lenni a csapattársától, én a helyében aggódnék, és kényelmetlenül érezném magam” – idézte Herbert szavait a Racingnews365.com.

SI202306180563_hires_jpeg_24bit_rgb_resize_1



„Verstappen elégedett a helyzetével, mert semmilyen nyomás nincs rajta, semmilyen kihívás elé nem állítják, de a Red Bullnál tudják, hogy szükségük lesz valakire, aki stabilan ott tud lenni a mezőny elején, amikor a riválisok versenyképesebbé válnak.”

„Én aggódnék Perez helyében. Talán azt gondolja egy-egy időmérő után, hogy jó munkát végzett, aztán meglátja a kijelzőn Max idejét, és arra gondol, hogy jézusom, még mindig ilyen messze vagyok, mit kellene csinálnom? Ezen csak ő maga tud változtatni” – tette hozzá.

Perez mentális helyzetéről Nico Rosberg is kifejtette a véleményét nemrég, ez itt olvasható!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: