DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Exkluzív: Már készítik Verstappen új Herendi trófeáját

Szeptember végére elkészül Max Verstappen újragyártott győzelmi trófeája a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. műhelyében – árulta el a társaság vezérigazgatója a Formula.hu-nak.

Milliók retinájába égett be a jelenet, amely a 38. Magyar Nagydíj díjátadó ceremóniája során, az ünneplés hevében zajlott le a Hungaroring dobogóján. A McLaren–Mercedesszel a második helyen végző Lando Norris a pódiumhoz csapva bontotta fel a pezsgősüveget, azonban a pilóta dobogós ünnepléseinek jellegzetes mozzanata miatt a legfelső fokról leesett és összetört a győztes Max Verstappen trófeája.

A kellemetlen szösszenet az idei mogyoródi derbi legnagyobb sztorija lett, amelyről napokig cikkezett a világsajtó is.

 

Szeptember végén

Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója már a sajnálatos eset másnapján bejelentette: a társaság újra legyártja a gyönyörű porcelántrófeát, amelyet eljuttatnak majd Verstappen részére. 

Herend_F1_potlas (1)



Az eredeti, kézzel készített alkotáson több mint harminc ember dolgozott közel fél éven át, de mivel a formatervet, a mintákat és a színeket már nem kell újra kidolgozni, ez valamelyest lerövidíti az újragyártás procedúráját. Mint a Formula.hu a társaság vezérigazgatójától megtudta: a kétszeres világbajnok holland pilótának már nem kell sokat várnia a különleges alkotásra.

„Augusztus elején vette kezdetét a gyártás, jelenleg a festési és aranyozási munkák folynak. Legkésőbb szeptember végére elkészülünk” – válaszolta érdeklődésünkre Dr. Simon Attila.

 

Meghívják-e Norrist egy gyárlátogatásra?

Norris – aki az eset miatt komoly kritikacunamit kapott a közösségi médiában – Spa-Francorchamps-ban sajnálkozását fejezte ki és többször is elnézést kért a hungaroringi dobogón történt esetért. A McLaren brit reménysége elárulta azt is, hogy csak utólag lett világos számára a Herendi-műhelyben készült porcelánok értéke és azok különleges jelentősége. Arra a kérdésre, hogy tervezik-e esetleg Norris meghívását egy herendi gyárlátogatásra a jövőben, Simon Attila a következő választ adta:

„Mindig mindenkit szeretettel várunk a manufaktúra látogatóközpontjában, hogy megismerje a kézi porcelánfestés és porcelánkészítés rendkívül magas szakmaiságát és a herendi értékteremtés folyamatát. Lando Norris látogatásával kapcsolatban nem volt kommunikációnk a csapatával, jelenleg a trófea újra elkészítésére koncentrálunk.”

A Herendinél elismerik, hogy a hungaroringi trófeatörés után megnövekedett az érdeklődés irántuk, azonban hangsúlyozzák: tradicionális, kézi készítésű, exkluzív termékeik a világ minden pontján nagy népszerűségnek örvendenek, és jelentős figyelmet váltanak ki. A társaság – amely kulturális misszióként tekint a tevékenységére – hálás az F1 iránt érdeklődőknek a történtek okán kapott visszajelzésekért.

„A Herendi porcelán a világ minden pontján ismert és elismert márka, Herend ma világelső a kézi gyártású luxusporcelánok piacán. Hatvan országgal van kereskedelmi kapcsolatunk, minden lakott kontinensen jelen vannak porcelánjaink, így önmagában a Magyar Nagydíjon történt trófeatörés kapcsán – az addig is meglévő nemzetközi érdeklődésen felül – a sajnálatos eseményt követő pár napon túlmenően további érdeklődést nem tapasztaltunk. Nap nap után rengeteg külföldi országgal és nemzetközi partnerrel vagyunk kapcsolatban.”

„Köszönjük az F1-es rajongók pozitív visszajelzését és köszönetét, amiért ingyenesen újra elkészítjük a törött trófea pótlását. Ez is megerősít bennünket abban, hogy jól döntöttünk akkor, amikor a törött darab pótlását ingyenesen felvállaltuk. Eredményesen és nyereségesen működünk, folytatjuk kulturális missziónkat és jelentős szerepet játszunk a pozitív országimázs építésében. Ígéretünknek megfelelően ingyenesen elkészítjük az eltört trófea pótlását és várjuk a pillanatot, amikor azt majd átadhatjuk Max Verstappennek” – fogalmazott a Herendi vezérigazgatója.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: