Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 25. péntek

MagyarNagydíj

Retro – Barrichello búcsúztatta a "régi" Ringet

Az első és máig egyetlen olyan Magyar Nagydíj volt a 2002-es, ami már tét nélkül zajlott az egyéni bajnokság szempontjából, de nem jelenti azt, hogy ne tartogatott volna különleges eseményeket a hétvége.

részletek

Retro – Schumacher a hetedik bűvöletében

Michael Schumacher sorozatban hetedik győzelmét aratta, s karnyújtásnyira került tőle a hetedik világbajnoki címe – ez történt a 2004-es Magyar Nagydíjon, mely Ricky Bobby legendájának is része lett.

részletek

HGP 1995 - Schumachernek sem volt válasza

A 10. Magyar Nagydíj kevésbé a csatákról, inkább néhány különleges történésről maradt emlékezetes. Erről például az utolsó kanyarban kieső Rubens Barrichello és az elütött Taki Inoue is tudna mesélni.

részletek

HGP 2000 – Hakkinen-dupla a pokoli hőségben

A tizenötödik F1-es Magyar Nagydíj az előző évhez hasonlóan Mika Hakkinen sikerét hozta, aki ezzel a győzelemmel vette át a vezetést Schumachertől az összetettben – Stallone és a Tigris is itt volt.

részletek

Retro – Újonc tarolt a Hungaroringen

A 11. hungaroringi versenyt egy olyan pilóta nyerte, aki az előző évben még nem is volt az F1-es mezőny tagja. Az új futamgyőztes ellentmondást nem tűrően győzte le rutinos csapattársát a Williamsben.

részletek

Retro – Az utolsó nagydíj Schumacher nélkül

Az Ayrton Senna győzelmét hozó 6. Magyar Nagydíj 1991. augusztus 11-én elsősorban azért vonult be az F1 történetébe, mert ez volt az utolsó verseny Michael Schumacher bemutatkozása előtt. Elődjéé lett a leggyorsabb kör.

részletek

Bottas elszúrt rajtjáról a kormánya is tehet

A finn pilóta a Magyar Nagydíj indításakor először bemozdult, majd kis híján lefulladt, így másodpercek alatt öt pozíciót veszített. A hibáért egy elalvó fényforrást okolt a kormányon.

részletek

F1-Archív: A Ferrari nyilvánosan megdorgálta Alonsót

Baleset történt a Renault kamionjával az M1-en, Button szemébe idegen test került, Wolff magyarázkodik, a BMW kiszáll, Massa visszavonulást ígér, ha második számú lesz, Hamilton a Hungaroringen, Ralf Schumacher Hockenheimben uralkodik: ezek voltak június 29. F1-es hírei.

részletek

Így alakulnak a hazai F1-es és MotoGP-s jogdíjak

A Magyar Közlönyben nemrég megjelent határozatok alapján képet kaphatunk arról, milyen költségekkel is jár, hogy a tervek szerint 2023-tól egy vadonatúj pályán látogat hozzánk a MotoGP mezőnye.

részletek

Raikkönen egy csettintésre megoldja az Alfa problémáit

"Legyen gyorsabb az autó" - fogalmazta meg a megoldást az Alfa Romeo gyengélkedésére Kimi Raikkönen, aki szerint elsősorban az időmérőkön kell javulniuk. A versenytempóval elégedett.

részletek

Ricciardo: Gyorsabbak vagyunk, mint a Ferrari

Bár az ausztrál pilóta szerint az eddigi versenyeken megszerzett nyolcadik helyezések sem rosszak, úgy érzi, ennél jobb eredményekre is képesek lennének a 2020-as Renault-val.

részletek

Raikkönen a pocsék hétvégén is új rekordot állított fel

Noha utolsóként kvalifikált és a versenyen is messze volt a pontszerzéstől a Hungaroringen a 2007-es világbajnok, mégis olyat ért el, amit senki más eddig az F1 történetében.

részletek
Olvastad már?