DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Vettel: Örülök Alonso és az Aston Martin sikerének

A német expilóta szerint könnyebb lenne számára, ha rossz lenne az Aston autója, de örül, hogy volt csapata sikeres, és hogy Alonso végre kapott egy esélyt.

Örül Fernando Alonso sikerének Sebastian Vettel – ezt árulta el a visszavonult négyszeres F1-es világbajnok a Red Bulletinben.

Vettel tavaly jelentős szerepet vállalt az Aston Martin fejlődésében és felemelkedésében, idén viszont már Alonso ül a helyén, és szerzi a dobogós helyezéseket, illetve harcol az év végi harmadik helyért.

A német pilóta nyilván sajnálja, hogy nem akkor volt ilyen az Aston autója, amikor még ő vezette, de így is őszintén örül korábbi csapata, és korábbi ellenfele sikereinek.

„Továbbra is nagyon érdekel az F1, és egy kicsit furcsa volt így az első futam, de most már élvezem nézni. Kívül-belül ismerem a sportot, továbbra is imádom. Talán bizonyos dolgokat másképp látok, de nem vagyok szomorú, amikor a korábbi kollégáimat nézem, egyáltalán nem” – mondta Vettel.

f1-alonso-vettel_1



Ami az Aston tempóját illeti:

„Oké, talán könnyebb lenne, ha az autó abszolút rossz lenne, és akkor nem hagytam volna ki semmit, de én leginkább boldog vagyok a csapat és Fernando Alonso miatt. Évekig nem volt meg az az autója, amivel meg tudta volna mutatni a képességeit. Most meg tudja mutatni, és rögtön ott is van az élmezőnyben.”

Végezetül pedig a Red Bullról egy mondat:

„A Red Bull dominál, és még mindig sok barátom van ott, úgyhogy nagyon örülök a győzelmüknek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: