DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Hírösszefoglaló

Francia Ferrari, pucér Bottas – keddi F1-es hírek

Hamilton büszke a fejlődésre, Schumacherhez mérik Verstappent, az Alpine nemzeti büszkeség lenne, Bottas megint pucérkodott – ezek voltak a kedd F1-es sztorijai.

Tombol a nyári szünet, de koránt sincs uborkaszezon, ma is bőven volt miről beszámolnunk, kezdve rögtön Valtteri Bottas legújabb meztelen fotójával – persze azért ennél komolyabb témáink is akadtak. Itt van például a Mercedes fejlesztési iránya, amiről Toto Wolff azt mondta, hogy a nagyobb leszorítóerőnél fontosabb számukra, hogy az autó jól vezethető legyen – Lewis Hamilton viszont úgy nyilatkozott, hogy leszorítóerőből sosem elég.

hamilton-spa-2



Szó esett ma az Alpine-ról is, akik kapcsán a legfőbb vezér, a Renault első embere úgy nyilatkozott, hogy a „francia Ferrarit” szeretnék létrehozni a nemzeti színű alakulatból – amihez komoly lépést tehetnek a volt ferraris csapatfőnök, Mattia Binotto szerződtetésével. Bár Luca de Meo aligha erre gondolt, ahogy talán arra sem gondolt, amit Helmut Marko javasolt: vegye meg az Andretti az Alpine-t, és mindenki jól jár majd! És még mindig az Alpine: Esteban Ocon arra tett célzást, hogy a McLarenhez hasonló nagy ugrásban bízik a fejlesztések kapcsán.

Természetesen a világbajnoki címvédő Max Verstappenről is írtunk ma: Mika Hakkinen a valaha volt legnagyobb riválisához, Michael Schumacherhez hasonlította a hollandot, Juan Pablo Montoya viszont ennél jóval kevésbé hízelgő dolgot mondott róla, míg David Schumacher azon élcelődött, vajon az idősebb Verstappen, Jos befér-e még egy versenyautóba… Ez utóbbi felvetésnél mindenképpen komolyabb az, amiről FormulaPlusz rovatunk mai cikke szólt: a Red Bull legnagyobb előnyének a remek DRS tűnik – de mi történne, ha elveszítenék ezt az időmérőkön?

intermediate

További híreink röviden: a Miami Nagydíj készen áll éjszakai verseny rendezésére, de nem ragaszkodnak hozzá, Kevin Magnussen leadott egy figyelmeztető lövést a rettenetes gumikopás kapcsán, állítólag szinte minden készen állt a Kolumbiai Nagydíj tető alá hozásához, Oscar Piastri pedig kapott a fejére az anyukájától, mert felült egy motorra.

Mások persze azért ülnek motorra, mert ez a dolguk – mint például Marc Marquez és Fabio Quartararo, akik gyártóik szenvedése kapcsán egymást ugratták. És ha már a motorosokról esett szó: szeretettel ajánljuk kedves olvasóink figyelmébe MotoGP-vel foglalkozó műsorunk, a Formula Motocast legújabb adását!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: