DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Sajtó: Binotto lehet az Alpine új F1-es főnöke?

Francia lapértesülések szerint akár már meg is állapodhatott a Ferraritól tavaly év végén távozott szakember és az Otmar Szafnauerrel nemrég szakító istálló.

Komoly szervezeti átalakítások zajlanak az elmúlt hetekben az Alpine-nál, távozott többek között a posztjáról Laurent Rossi elnök-vezérigazgató és a Belga Nagydíjat követően Otmar Szafnauer csapatfőnök is. Utóbbi feladatait ideiglenesen az Alpine Motorsports szintén nemrég kinevezett alelnöke, Bruno Famin látja el.

Ám mint az a poszt megnevezéséből is látszik, Famin csak ideiglenesen csapatfőnök – igaz, elmondása szerint nem sietős a francia alakulatnak kinevezni az állandó csapatvezetőt.

f1-binotto



Van viszont egy név, amely már hónapok óta időről időre felmerül az Alpine kapcsán – azaz így volt ez már bőven a Szafnauer-távozás előtt is –, méghozzá Mattia Binottóé. Az olasz szakember a 2022-es idény végén távozott a Ferraritól, ahol évtizedekig dolgozott, az utolsó négy évben csapatfőnökként.

A francia L’Auto Journal most arról számolt be, hogy Binotto, akit már a Brit Nagydíj paddockjában is kiszúrtak, a Belga Nagydíjon is tiszteletét tette, sőt állítólag a Pirelli-tesztre is Spa-Francorchamps-ban maradt, s a lap úgy tudja, a szakember már meg is állapodott Luca de Meo Renault-vezérrel. A pletykára ráerősített még a Ferrari-ügyekben járatos Leo Turrini is, aki úgy fogalmazott, hogy „nem lepné meg”, ha valóban megszületett volna az egyezség Binotto és az Alpine között.

Binotto nevét egyébként a belgiumi sajtótájékoztatón közvetlenül Faminnak is felvetették, ám akkor az ideiglenes csapatvezető még azzal hárította el a kérdést, hogy jelenleg „nem tartanak abban a fázisban”, hogy a leendő főnök személyén gondolkodjanak, előbb a helyzet felmérése és konszolidálása a prioritás számára Enstone-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: