DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Hírösszefoglaló

Verstappen és Stroll dicsérete – hétfői F1-es hírek

Aggódik az esős versenyek miatt a világbajnok, Sainz előszerződést köthetett az Audival, kétarcúnak érzi az évét Russell: egy helyen a napi hírek.

Kezdésként ajánljuk magunkat: megjelent a Formula.hu heti hírösszefoglaló műsora, a Pitwall, amelynek legfrissebb adásában foglalkoztunk a veszprémi tragikus balesettel, az AlphaTauri feltételezett új nevével, a Ferrarival, Charles Leclerc-rel és a sérült Toto Wolff-fal is – itt tudjátok visszanézni az adást:

 

Max Verstappen első körei mindig extrák, ha például új helyszínre érkezik a Formula-1-ben: Christian Horner Red Bull-csapatfőnök beszélt arról, hogy olyan érzékkel rendelkezik az F1-es világbajnok, amilyennel más nem, és ezért sem érzi problémásnak Sergio Perez teljesítményét a Red Bullnál.

S ha már Verstappen: a címvédő holland az esős versenyeken tapasztalt problémákról beszélt. A kétszeres világbajnok szerint ez mindig is gondot jelentett, és sajnálná, ha emiatt a jövőben nem is lehetne esőben versenyezni, mint például a NASCAR-ban – részletek itt.

Eközben magabiztosan tekint a jövőbe a csapattárs Sergio Perez: a magát győztesnek tartó bajnoki második helyezett mexikói szerint nem kell tartania Daniel Ricciardótól házon belül, mert csak rajta múlik, hogy maradhat-e a Red Bull ülésében vagy sem.

f1-redbull-ferrari-spielberg



A Ferrarit irányító Frederic Vasseur úgy véli, a költségsapka miatt roppant nehéz ledolgozni egy tetemes hátrányt, mint amilyennel például ők és a többi üldözők rendelkeznek a Red Bull-lal szemben. Carlos Sainz szerint ráadásul még az idei gyengeségüket, a szélérzékenységet is szinte lehetetlen így orvosolni – a ferrarisok nyilatkozatai ide kattintva olvashatók.

Maradva még Sainznál: noha a 2026-ban a Sauber partnereként beszálló Audi többször is jelezte, hogy korai még a konkrét versenyzői felálláson gondolkodni, valamint Carlos Sainz maga is elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, csak nem akarnak elülni azok a híresztelések, amelyek összeboronálják a spanyol pilótát a német motorgyártótól. Most épp az AutoAction számolt be arról, hogy értesüléseik szerint Sainz előszerződést írt alá az Audival – bővebben itt.

Fájdalmak közepette teljesítette az idei első F1-es futamokat Lance Stroll. A szezon előtti tesztet megelőzően kerékpárbalesetben kézsérülést szenvedő kanadai elmondta: a lehető leghamarabb autóba akart ülni, mert tudta, hogy jól sikerült az AMR23-as, így viszont fájdalmakkal küzdött. Emiatt amúgy Mike Krack, az Aston Martin csapatvezetője az idei évad kiemelkedő pillanatai közé sorolta azt, amikor Stroll nem sokkal a balesete után máris autóba ült az évadnyitó Bahreini Nagydíjon.

f1-stroll-aston-bahrain

Kétarcú eddig a 2023-as F1-es szezon George Russell számára, aki bízik benne, hogy a nyári szünet után ismét megtalálhatja az idény eleji formáját – részletek ide kattintva.

Alexander Albon szerint ahogy neki, úgy Daniel Ricciardónak is jót tett a távolmaradás a Formula-1-től az elmúlt hónapokban: a Williams pilótája úgy véli, a kihagyás segít megérteni a gyengeségeket.

Meglátogatta az elhunyt Craig Breen családját az FIA elnöke – bővebben itt.

Végezetül pedig: még vasárnap este rendezték az IndyCar nashville-i futamát, amelyen Kyle Kirkwood idei második győzelmét aratta, Alex Palou pedig még tovább növelte előnyét a bajnoki tabellán. Az alábbi videóban a hajrában egy tömegbaleset miatt piros zászlós megszakítást is hozó futam legfontosabb momentumai – a hétvége utáni bajnoki állások a többi szériával együtt pedig ide kattintva böngészhető át:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: