DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Fájdalmak közepette teljesítette az idei első F1-es futamokat Stroll

A kanadai elmondta: a lehető leghamarabb autóba akart ülni, mert tudta, hogy jól sikerült az AMR23-as, így viszont fájdalmakkal küzdött.

Az Aston Martinnál látható idén az egyik legnagyobb különbség csapaton belül: míg Fernando Alonso dobogók sorozatát szerezte az idény első felében, Lance Strollnak ez egyszer sem jött össze, s kettejük között nagyságrendileg háromszoros a differencia a pontok tekintetében.

Mike Krack csapatvezető szerint ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a kanadai kihagyta a bahreini előszezoni tesztet, miután egy kerékpáros baleset során kézsérülést szenvedett. Emiatt Krack számára Stroll szezonnyitós visszatérése volt az egyik kiemelkedő pillanat a 2023-as F1-es szezonban – maga a pilóta pedig az Autosportnak beszélt arról, hogy miért siettette úgy is a visszatérést, hogy közben fájdalmai voltak:

f1-stroll-aston-bahrain



„Nos, Formula-1-es autót vezetni nagyjából 12 nappal azt követően, hogy eltörtem a csontomat, nem épp olyasmi volt, amit az orvosok tanácsoltak, de így is ezt tettem. Persze csak ironizálok. Eléggé agresszív visszatérés volt, de tudtam, hogy jó autónk van, úgyhogy vissza akartam ülni, és úgy éreztem, készen állok is rá. Szívás volt néhány versenyig: nyilvánvalóan óriási fájdalmaim voltak, de most már jobban vagyok.”

Stroll arról is beszélt, hogy a szezont pályától függően második-harmadik erőként kezdtek, de az utóbbi hetekben ritmust vesztettek a riválisokkal szemben, ami az Aston-vezetőség szerint is a félresiklott fejlesztéseknek volt köszönhető. A kanadai versenyző azonban bizakodó a nyári szünet utáni nagydíjakat illetően:

„Egyértelműen dolgoznunk kell néhány dolgon, hogy visszatérjünk oda, ahova szeretnénk. Gyorsabbak lehetnénk a kanyarokban és az egyenesekben, az mindig segít!” – viccelődött. „Úgy értem, sok apró részletből áll ez össze. Mint mindig, az autó korlátjait kell feszegetnünk. Az egyensúlyt a kanyarokban, kicsivel több leszorítóerőt és a szokásos dolgok. De úgy gondolom, van néhány ötletünk, szóval várom az évad második felét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: