DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Russell: A szezon elején erős voltam, aztán…

Kétarcú eddig a 2023-as F1-es szezon a Mercedes-pilóta számára, aki bízik benne, hogy a nyári szünet után ismét megtalálhatja az idény eleji formáját.

Míg tavaly George Russell az első közös mercedeses évükben legyőzte Lewis Hamiltont, egyelőre 2023-ban egyértelműen a hétszeres világbajnok mutat jobb formát: a 38 éves pilóta a vb-összetett harmadik helyéért is harcban van és már négy dobogós helyezést tud felmutatni, míg ifjabb kollégája csak hatodik és egyetlen pódiummal rendelkezik.

Pedig nem indult Russell számára az évad, viszont az utóbbi futamokon egyértelműen Hamilton javára látszik billenni a mérleg nyelve. A fiatalabb brit úgy érzi, a fejlesztési csomag bevetése óta mutatkozik meg ez a trend, de bízik benne, hogy a nyári szünet után újra rátalál korábbi formájára:

f1-russell-mercedes-spa_1



„Két félből állt eddig a szezon” – összegzett az F1-es Belga Nagydíj után Russell, akit az F1.com idéz. „Az első hat versenyen roppant elégedett voltam a saját teljesítményemmel, igazán erős voltam. Nyilvánvalóan volt néhány elszalasztott lehetőség, mint például a melbourne-i meghibásodás vagy a monacói apró hibám, ami nélkül dobogóra állhattam volna. Aztán Silverstone-ban pedig a biztonsági autó dolgozott ellenem.”

„Viszont az utóbbi időben fordult a dolog, küszködöm az autóval. Van néhány ötletünk, minek köszönhető ez. Egy bizonyos beállítási irányt követtünk, és a spái hétvége megmutatta, hogy ez rossz irány.”

„Viszont emiatt bízom benne, hogy meg tudjuk ezt fordítani az idény második felében. De a szemünk előbb a Red Bull elkapása lebeg, szeretnénk egy versenyt nyerni idén, továbbra is pokolian nyomjuk ennek elérése érdekében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: