DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Russell kimondta: a fejlesztések óta nem fekszik neki a Mercedes

George Russell szerint már nincs meg a korábbi tempója és magabiztossága, a beállítási irány nem kedvez neki, ezért esett vissza a formája.

Most már hosszú ideje elmarad csapattársától, Lewis Hamiltontól George Russell, aki a W14-es nagy fejlesztése, átalakítása óta nem tudja tartani a hétszeres világbajnok tempóját. Monaco óta csak egyszer, Ausztriában végzett Hamilton előtt, amikor utóbbit megbüntették, most már 49 pont a hátránya, és bár az időmérő korábban az erősségének számított, egyelőre abban is kikap Hamiltontól.

A csapattársak egymáshoz viszonyított idei teljesítményéről ebben a cikkben írtunk, Spa után pedig Russell már rámutatott a problémákra:

„Ez a hétvége szentesítette, hogy amilyen irányba elindultunk a beállítások terén az utóbbi futamokon, az nem a megfelelő” – mondta Russell a Belga Nagydíj után, amikor megint nem tudott közel kerülni a dobogóhoz, a W14-es pedig ismét elkezdett pattogni.

f1-hungaroring-friday-10



Toto Wolff szerint a padlólemezen kell még finomítani, illetve a beállításokon hangolni ahhoz, hogy ettől megszabaduljanak, de ő úgy érzi, hogy ezzel együtt is jó irányba haladnak – Russell azonban nem ért egyet vele.

„Még mindig jelentős pattogástól szenvedünk, ahogy több más csapat is, de náluk talán nem olyan súlyos a jelenség, mint nálunk. Sajnálatos azt látni, hogy a sportág csúcsán a csapatok többsége szenved ezzel” – mondta.

„Nulla ritmusom volt egész hétvégén, esélyem sem nyílt arra, hogy a megfelelő tartományba kerüljek. A szezon elején még az időmérő volt az erősségem, rendkívül magabiztosnak éreztem magam, de mostanában már nincs meg a tempóm. Egyértelműen megvan a trend azzal az iránnyal, amit a fejlesztési csomag érkezése óta vettünk. Nem feltétlenül a fejlesztés miatt, egyszerűen a trend miatt. Megvoltak az indokaink arra, hogy miért menjünk erre, de furcsa egybeesés, hogy ez az irány nem fekszik nekem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: