DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Verstappen első körei mindig extrák az ösztönös tehetsége miatt

Christian Horner szerint olyan érzékkel rendelkezik az F1-es világbajnok, amilyennel más nem, ezért sem érzi problémásnak Sergio Perez teljesítményét.

Rendkívül gyorsan alkalmazkodik az új körülményekhez Max Verstappen, ez az egyik oka annak, hogy ilyen harmatosnak tűnik mellette Sergio Perez teljesítménye: állítja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Amikor az ESPN Perez teljesítményéről kérdezte, úgy fogalmazott, hogy teljesen korrekt munkát végzett az utóbbi két és fél évben, hiszen ugyan nem hozza Verstappen szintjét, de azt más sem tudja hozni, így nincs ebben semmi meglepő.

SI202307290158_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Maxnak megvan az az érzéke, hogy azonnal kitapogassa a tapadást, és hatalmas az önbizalma, így nagyon hamar meg is találja a határokat. Meg kell nézni az első köreit egy új pályán, ezek a körök általában két-három tizedmásodperccel gyorsabbak bárkinél. Hihetetlen ösztönös érzéke van ahhoz, hogy mit kíván meg az autó, és lenyűgöző azt látni, hogy milyen gyorsan alkalmazkodik egy helyzethez vagy az autóhoz” – mondta Horner.

„Max csapattársának lenni sosem könnyű, és Checónak nemcsak az adatokkal kell megküzdeni, de ott vagytok ti, újságírók is, akik folyton azt kérdezgetik, hogy miért nincs Max szintjén. Senki sincs azon a szinten, de Checo így is második a tabellán, 40 ponttal megelőzve a harmadikat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: